Női kosár Euroliga: csaknem telt ház várható a soproni csarnokban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.04.12. 16:36
Csaknem telt ház várható a soproni csarnokban a női kosárlabda Euroliga péntektől vasárnapig tartó négyes döntőjében.

Pados Noel, a házigazda Sopron Basket kommunikációs vezetője péntek délután arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a jegyek 95 százaléka már elkelt.

„A vasárnapi helyosztókra gyakorlatilag elfogytak a belépők, mára pedig minimális mennyiség maradt” – jelentette ki, hozzátéve, a rendkívül sikeres tavalyi rendezést idén megpróbálják túlszárnyalni többek között azzal, hogy négyoldalú óriáskivetítőt emeltek a pálya fölé, továbbá a csapatok bemutatását is látványos show-műsor övezi majd.

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a szervezők kisebb mobillelátókkal beépítették a lenti karéj szektorai közötti helyeket is, így valamivel háromezer fölé nőtt a Novomatic Aréna befogadóképessége.

Ami a vendégcsapatokat illeti, a Jekatyerinburg ezúttal is jókora stábbal és szurkolóhaddal érkezett, s már kedden elfoglalta szálláshelyét, míg a délutáni meccsen érdekelt orosz Dinamo Kurszk és cseh USK Praha szerdán jött Magyarországra.

A tavaly bronzérmes kurszkiak már másfél órával a kezdés előtt kijöttek a parkettre nyújtani-melegíteni, míg a prágai együttest irányító Natalia Hejková – aki korábban a soproni kispadon is ült – ekkor még az öltözőben készítette fel játékosait az első elődöntőre.

A final four nyitó mérkőzésén 17 órakor csap össze az orosz és a cseh együttes, majd 20 órakor következik a Sopron Basket a címvédő Jekatyerinburg ellen.

NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA
NÉGYES DÖNTŐ, SOPRON
ELŐDÖNTŐ
(április 12., péntek)
17.00: ZVVZ USK Praha (cseh)–Dinamo Kurszk (orosz),
20.00: UGMK Jekatyerinburg (orosz)–SOPRON BASKET (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
HELYOSZTÓK (április 14., vasárnap)
17.30: a 3. helyért
20.30: döntő (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik