HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.07.05 15:28 Frissítve: 2018.07.05 15:35

Női kosár Euroliga: a Sopron elkerülte a címvédő Jekatyerinburgot

A legutóbb ezüstérmes Sopron Basket elkerülte a címvédő Jekatyerinburgot a női kosárlabda Euroliga 2018–2019-es idényének alapszakaszában.

HIRDETÉS

 

A csütörtöki, müncheni sorsoláson kiderült, hogy a magyar bajnok a B-csoportban orosz, török, spanyol és francia ellenféllel találkozik majd, míg az orosz elitalakulatot – amely áprilisban 72–53-ra megverte a házigazda Sopront a döntőben – az A jelű nyolcasba osztották be.

Török Zoltán, a zöld-sárgák ügyvezetője a sikeres előző szezon ellenére szerényen beszélt az elvárásokról:

„Egy ilyen sorsolás után jól jönnek azok a gondolatok, melyeket április óta ismételgetek a klubban. A földön kell maradnunk, és én már a csoportkor túlélését - akár az Európa-kupa rájátszásába jutást is – sikerként könyvelném el" – mondta az egyesület holnapján.

Az NB I-ben ezüstérmes, valamint Magyar Kupa-győztes Atomerőmű KSC Szekszárd az Euroliga selejtezőjében a francia ESBVA-LM csapatát kapta ellenfélül, a párharc oda-vissza vágós rendszerben dől el. A kvalifikáció győztese az Euroligában, a vesztes pedig a második vonalnak számító Európa-kupában folytatja szereplését.

Az EK-ban alanyi jogon az UNI Győr, a VBW CEKK Cegléd és az Aluinvent DVTK Miskolc képviseli a magyar színeket.

AZ EUROLIGA CSOPORTJAI
A-csoport:
Jekatyerinburg (orosz), USK Praha (cseh), Bourges (francia), Schio (olasz), Braine (belga), Polkowice (lengyel), két selejtezős csapat
B-csoport: SOPRON BASKET, Dinamo Kurszk (orosz), Fenerbahce (török), Salamanca (spanyol), Hatay (török), Carolo Basket (francia), két selejtezős csapat

AZ EURÓPA-KUPA MAGYAR ÉRDEKELTSÉGŰ CSOPORTJAI
F-csoport:
UNI Győr, Girona (spanyol), Namur (belga), Gernika (spanyol)
G-csoport: Aluinvent DVTK Miskolc, Brno (cseh), Venezia-Riga Euroliga-selejtező vesztese, Nantes-Liege EK-selejtező győztese
H-csoport: Nymburk (cseh), Ruzomberok (szlovák), Celje (szlovén), Villeneuve–Atomerőmű KSC Szekszárd Euroliga-selejtező vesztese
I-csoport: VBW CEKK Cegléd, Montpellier (francia), Keltern (német), Lyon (francia)

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.26 11:53:39

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN

A műtét után lábadozó kosaras a következő idényben aranyérmeket akar szerezni.

2018.06.20 00:01:00

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Az is nagyon fontos lenne, hogy legjobbjaink esetenként kilépjenek saját kereteink közül, elindulhatnának világot látni, belekóstolni nívósabb bajnokságok légkörébe.

2018.05.19 10:55:59

Kosárlabda NÉMETH ANDREA

„Azt hittem, tudom, hol van a teljesítőképességem határa, de Roberto Íniguez jobban tudta.”

2018.05.17 00:01:39

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. A budapesti rothadás nem tegnap indult.

2018.04.24 22:28:51

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Fültanúja voltam annak, amikor a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) egyik munkatársa azt mondta a rendezvény sajtófőnökének a soproni Euroliga négyes döntő utáni partin: imádja Magyarországot, az itteni események megszervezésével soha sincs probléma, honfitársaink szorgalmasak, figyelnek az apró részletekre, és remek vendéglátók.

HIRDETÉS
HIRDETÉS