Női kosár Eb: a törökök, az olaszok és a szlovénok a magyar csoportban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.12.12. 13:54
Törökország, Olaszország és Szlovénia lesz a mieink csoportellenfele a 2019-es szerb-lett közös rendezésű Európa-bajnokságon. A sorsoláson az is eldőlt, hogy a magyar válogatott Szerbiában, Nisben játszhatja csoportmérkőzéseit.     

„Nem álmaim netovábbja ez a csoport, kaphattunk volna gyengébb ellenfeleket is. A pozitív oldala az, hogy ebben a csapatban rengeteg fejlődési lehetőség van, s az Eb-n komoly meccsek várnak ránk” – fogalmazott az MTI-nek Székely Norbert szövetségi kapitány.„Nem álmaim netovábbja ez a csoport, kaphattunk volna gyengébb ellenfeleket is. A pozitív oldala az, hogy ebben a csapatban rengeteg fejlődési lehetőség van, s az Eb-n komoly meccsek várnak ránk” – fogalmazott az MTI-nek Székely Norbert szövetségi kapitány.

A szakember hozzátette, egyelőre nem tud erősorrendet felállítani a riválisok között, azt azonban megjegyezte, a negyedik kalapból a szlovén volt a legerősebb csapat.

A magyar szövetség délutáni tájékoztatása szerint a magyar csapat Nisben játssza majd mérkőzéseit.

Székely Norbert együttese novemberben 4/2-es győzelmi mérleggel zárta a selejtezőt, és a C-csoport másodikjaként jutott ki a szerb-lett közös rendezésű Eb-re, amelyre a nyolc csoport győztese és a hat legjobb második szerzett kvótát.

Jövőre a 37. Európa-bajnokságot 16 csapat részvételével rendezik június 27-től július 7-ig Nisben, Nagybecskereken (Zrenjanin) és Rigában, a kieséses szakasznak Belgrád ad otthont. Szerbia és Lettország a rendező jogán vesz részt a kontinenstornán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik