Női kosár: „csiszolatlan gyémántot” igazolt az éllovas

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.02.19. 13:35
Portugál hátvédet igazolt a női kosárlabda NB I-ben listavezető Atomerőmű KSC Szekszárd a szlovén Maja Erkic helyett – jelentette be a klub sportigazgatója hétfőn Szekszárdon, sajtótájékoztatón.

Szabó Noémi elmondta: a Gdessa Barreiro csapatától érkező 28 éves Marcia Costával egyelőre a 2017–2018-as bajnokság végéig írtak alá szerződést.

A 173 centiméter magas játékos a portugál bajnokságban meccsenként átlagosan 12.6 pontot dobott, az Európa-kupa (EK) hat mérkőzésén 17.7-es pontátlagot ért el. Costát az elmúlt öt évben Portugáliában az év védőjátékosának választották, most először igazolt külföldi bajnokságba.

A Gdessa a 2017–2018-as Ek-sorozatban a KSC ellenfele volt, a portugál kosaras a két meccsen összesen 37 pontot ért el. A sportigazgató szerint Marcia Costa a 2-es poszton pótolhatja a 2016–2017-es bajnokságban az év játékosának megválasztott Maja Erkicet, aki év elejétől szünetelteti a szerződését a KSC-nél.

„Mutatói alapján csiszolatlan gyémántot fedeztünk fel, reméljük, hogy ezt bizonyítani fogja a bajnokság hátralévő részében és a rájátszásban" – mondta Szabó Noémi.

Az alapszakaszban eddig százszázalékos Atomerőmű KSC Szekszárd következő mérkőzését a tabella negyedik helyén álló ZTE otthonában játssza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik