Női kosár: a „Vatikán-taktikát” fogják alkalmazni a pécsiek

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2020.12.10. 13:03
null
Csirke Ferenc szerint csapatának isteni segítségre van szüksége (Fotó: Laufer László/Új Dunántúli Napló)
Rendkívül nehéz helyzetben van a női kosárlabda NB I-ben szereplő PEAC-Pécs, amelynek több, mint egy csapatnyi játékosát kell nélkülöznie a ma esti, Cegléd elleni mérkőzésen. A találkozót megelőzően Csirke Ferenc vezetőedző nyilatkozott a bama.hu-nak.


A sok koronavírusos, illetve sérült játékos miatt már a legutóbbi két meccsükön is igen tartalékosan, számos utánpótlás-korú játékossal kiegészülve léptek pályára a pécsiek, ennek ellenére az előző hétvégén sikerült 76–59-re legyőzniük a TFSE-MTK-t.

A PEAC-Pécs következő ellenfele a Cegléd lesz, amely eddig kifejezetten jól szerepel az idény során, eddigi nyolc meccséből ötöt megnyert, és csak hármat veszített el. Csirke Ferenc, a pécsiek vezetőedzője rendhagyó taktikát választott az összecsapásra.

„A Cegléd minden poszton erős, mi viszont hat hete semmit sem tudtunk előrelépni. Megbeszéltük a lányokkal, hogy a Vatikán-taktikát fogjuk alkalmazni. Ez azt jelenti, hogy beállunk zónába védekezni, és kérjük a Jóistent, hogy segítsen meg minket – avatta be a rejtelmekbe a bama.hu-t a vezetőedző.

Csirke Ferenc a lap kérésére elárulta, reményei szerint a súlyos sérülést szenvedő Ilina Selcován kívül az év végére talán már minden játékos visszatérhet a csapathoz.

KOSÁRLABDA
NŐI NB I
18.00:
PEAC-Pécs–VBW CEKK Cegléd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik