F. Z. 2017.05.19 08:50 Frissítve: 2017.05.19 14:11

Női kosár: a válogatott klasszis hazatér, Győrbe igazol

Nem úgy zárta a 2016–2017-es idényt a CMB Cargo Uni Győr, ahogyan azt szerette volna: a zöld-fehérek visszatértek az Euroligába, amelyben 14 meccsből csupán  egyet tudott megnyerni Völgyi Péter vezetőedző csapata. Hazai vizeken sem ment jól Laklóth Annáéknak, a bajnokságban csak negyedikek lettek, s ugyan a Magyar Kupában szerzett bronzérem némi gyógyírt jelentett a szezon során végig sérülésekkel bajlódó együttesnek, Fűzy András klubelnök úgy érezte, ráfér az erősítés a klubra.

Krivacsevics Tijana (labdával) hazatér Törökországból (Fotó: Imago)

 

 

„Mindig nagy célokért szeretnénk küzdeni, a következő idényben pedig kiköszörülnénk a mögöttünk hagyott idényben rajtunk esett csorbát – mondta Fűzy, aki érdekességekkel szolgált a jövő évadbeli keret kapcsán. – Légiósaink közül az amerikai center, Cyesha Goree harmadik idényére is velünk marad – jól érzi magát, s mindkét részről egyszerű és egyértelmű döntés volt a hosszabbítás. A centerposztra, amellyel gondjaink voltak, a vébéezüstérmes cseh válogatott alapemberét, Kamila Stepánovát és a hazatérő magyar válogatott klasszist, Krivacsevics Tijanát igazoltuk még. Stepánovának nagy nemzetközi rutinja van, és legutóbb a francia bajnok Lille-ben játszott, Krivacsevicset pedig aligha kell bemutatni: a magyar válogatott alapembere, posztján az egyik legjobb Európában. Érkezik még a kanadai válogatott hátvéd Nirra Fields, a 23 éves játékos már a WNBA-ben is megmutatta kivételes tudását."

Fűzy hozzátette, egy negyedik légiós szerződtetését is tervezik, ám azzal még várnak. Az már korábban eldőlt, hogy Czank Tímea Miskolcról érkezik Győrbe, s lesz az új irányítója az együttesnek, míg Laklóth Anna, Simon Zsófia, Török Ágnes, Varga Zsófia és Kovács Vanessza marad, mint ahogy az előző idényben sérülés miatt keveset játszó Horváth Krisztina és Szabó Petra is. A keret a fiatal Markó Dorinával és Simon Anikóval lesz csaknem teljes.

„Tartjuk magunkat ahhoz, hogy abban a nemzetközi kupában indulunk, amelyikre a helyezésünk jogosít minket, s mivel negyedikek lettünk, ez a sorozat az Európa-kupa lesz. Hazai fronton érmekért szeretnénk játszani, reméljük, ezt el is érjük jövő ilyenkor. Szeretnénk meghatározó egyesület maradni" – hangsúlyozta a klubelnök.

Krivacsevics hazatérése szenzációszámba megy. A válogatottal a nyári csehországi Európa-bajnokságra készülő csapat centere az alábbiakat mondta a szerződésével kapcsolatban: „A Győr mindig is szimpatikus klub volt számomra, van perspektívája. A lányokkal jóban vagyok, így a beilleszkedéssel egyáltalán nem lesz problémám. Most hazatértem, mert kecsegtető ajánlatot kaptam, amelyet nem akartam kihagyni. Ez nem jelenti azt, hogy nem akarok még külföldön játszani. Törökország veszélyes hely lett újabban, a szüleim is nagyon örülnek, hogy hazatérek."

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.12.30 09:55:25

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN, GYŐRI FERENC

Medgyessy a legjobb • Svitek a nagy búcsúzó, Krivacsevics és Székely a két nagy visszatérő.

2017.12.29 09:51:47

Kosárlabda BOBORY BALÁZS, GYŐRI FERENC

Vovjoda Dávid az év legjobbja, Lóránt Péteré az év kosara, a ZTE-bronz az év meglepetése.

2017.12.22 17:08:52

Kosárlabda GYŐRI FERENC

Szabó Eszter első karácsonyára talán még nem kosárlabdát hoz a Jézuska...

2017.12.17 12:22:55

Kosárlabda BOBORY BALÁZS, DÖMÖTÖR CSABA

„Gyerekként a suliban annyit tudtam, hogy mi Amerikában élünk, aztán ott van Európa..."

2017.12.12 09:58:01

Kosárlabda GYŐRI FERENC

NS-INTERJÚ. Golomán György: Sokat fejlődtem itt, Amerikában az elmúlt három évben.