Női kosár: a svéd válogatott egyik legjobbja jött a bajnokhoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.01. 18:58
Augusztus 22-én megkezdte a felkészülést a következő szezonra a magyar bajnok PINKK Pécsi 424 női kosárlabdacsapata. A munkát Roberto Hernández irányítja, az edzővel kétéves szerződést kötött a klub, és a jövőben szakmai igazgatóként dolgozik a PINKK Pécsi 424 sikereiért és – a nyáron kötött együttműködési megállapodás értelmében – a komlói női kosárlabda-utánpótlás fejlődéséért.

Roberto Hernández munkáját edzőként Szentendrei Áron és Iványi Dalma segíti. A komlói utánpótlás-nevelés munkájába a szakmai stábon kívül néhány PINKK-játékos is besegít.

Az első edzéseken az előző szezonbeli keretből Őri Györgyi, Ruják Nóra, Katona Szidónia, Adamecz Lilla, Gémes-Sarok Nikolett vett részt kiegészülve a nyáron igazolt pécsi Sánta Petrával. A PVSK neveltje, Nagy Dorottya a megterhelő nyári korosztályos válogatott világversenyek után rövidebb pihenőt kapott és szeptember 10-én kapcsolódik be a közös munkába. A légiósok közül Azania Stewart érkezik először, szeptember 3-án csatlakozik a csapathoz, Aija Putnina szeptember 5-én, Jamierra Faulkner szeptember 15-én kezdheti meg a munkát a kerettel.

A legújabb igazolás a svéd válogatott amerikai származású bedobója, Ashley Key, aki szintén 3-én csatlakozik a klubhoz. A 29 éves, 180 cm magasságú Key az elmúlt szezont a BK IMOS Brnónál töltötte, a meccsein átlagban 34.3 perc, 11.5 pont, 5.1 lepattanó és 1.7 gólpassz került a neve mellé az Euroligában. Ő volt a svéd válogatott legeredményesebb játékosa a nyári Eb-selejtezőkön, a mindegyik külső poszton bevethető Key 25.3 perc alatt 14.0 pontot, 3.5 lepattanót és 2.0 gólpasszt átlagolt.

A bajnokcsapatból Erős Fruzsina Budapesten tanul tovább, szünetelteti kosárlabdázói pályafutását. Ágnerné Kováts Nóra anyai örömök elé néz, így szintén nem áll a csapat rendelkezésére. Győri Dorottya májusban a játékos-pályafutása érdekében nélkülözhetetlen térdműtéten esett át, rehabilitációja még tart, október végéig biztosan nem lesz a PINKK-játékosa.

A felkészülés Pécsett folyik szeptember 8-ig, majd a csapat Balatonboglárra utazik egyhetes edzőtáborba, szeptember 25–28 között részt vesz a rangos trutnovi nyolccsapatos felkészülési tornán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik