Női kosár: a PEAC-Pécs ismerős irányítókat igazolt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.20. 09:33
A PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata ismerős irányítókat szerződtetett. Az ausztrál Natalie Hurst a pályán, a szerb Borisz Maljkovics pedig a kispadon segíthet a Magyar Kupa-győztes és bajnoki ezüstérmes csapatnak a következő szezonban.

Djokics Zseljko vezetőedző eddigi másodedzője, Imreh Ajtony a Rátgéber-akadémián dolgozik a jövőben, ezért érkezik a szerb Maljkovics, aki játékosként szerepelt Magyarországon Szolnokon, Sopronban, Nyíregyházán és a MAFC-nál is, és utánpótlásedzőként is van tapasztalata.

A 31 éves Natalie Hurst sem először tűnik fel a magyar bajnokságban, a 2012–13-as évadban Győrben játszott, az Euroligában átlagban 12.4 pontot és 4.8 lepattanót szerzett, valamint meccsenként 4.6 gólpasszt is adott.

„Fontos volt, hogy a tehetséges, de rutintalan játékosaink mellé egy nagyon tapasztalt, igazi irányítót igazoljunk – mondta a csapathoz a világbajnokság miatt októberben csatlakozó Hurstről Djokics Zseljko. – Irányítóként rengeteget tehet hozzá a többiek játékához, segíthet más játékosok fejlődésében."

Raksányi Krisztina Győrben együtt játszott Hursttel, így már nem kell bemutatkozniuk egymásnak.

„Natalie Hurst kitűnő játékos, remek irányító, jól lát a pályán, agresszív védő, nagyon jó százalékkal dob, és emellett még nagyon jó ember is. Szeret dolgozni, edzeni, szerintem könnyen be fog illeszkedni a csapat szisztémájába" – mondta korábbi és egyben új csapattársáról a pécsi hátvéd.

Hurst érkezése egyben azt is jelenti, hogy az előző szezon első számú irányítója, Mauritia Reid nem tér vissza a csapathoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik