NBA: menesztették a Knicks megváltóként érkező elnökét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.28. 16:55
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő New York Knicks és a klub elnöke, Phil Jackson közös megegyezéssel szerződést bontott.

Szerda délután a New York Knicks hivatalos közleményben tudatta, hogy megvált elnökétől, Phil Jacksontól.

A Chicago Bullsszal edzőként hat, majd a Los Angeles Lakersszel öt bajnoki címet nyerő szakember 2014-ben fogadta el a Knicks elnöki pozícióját, ám a nagy reményű kinevezés nem sok eredménnyel járt a Nagy Almában.

Jackson regnálása alatt a New York egyszer sem került be a rájátszásba, a nagyobb baj azonban a sportvezető viselkedésével volt: összeveszett és nyíltan árulta a csapat legnagyobb sztárját, Carmelo Anthonyt, az utóbbi napokban pedig az együttes legnagyobb értékének számító Kristaps Porzingisszal is összetűzésbe került, s az ő elcserélése is szóba jött.

James Dolan tulajdonos eddig tűrte a 71 éves szakember ténykedését, közös megegyezéssel felbontották Jackson szerződését. Érdekesség, hogy a szezon végén ingyen is el lehetett volna őt engedni, ám akkor még életbe léptették a kétéves opcióját, így most ki kell fizetni az elköszönő elnök „fájdalomdíját”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik