NBA: Hanga csapattársa nem kért Európából, a Celticsnél folytatja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.21. 11:07
Egybehangzó lapértesülések szerint az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Boston Celticsnél folytatja a pályafutását Shane Larkin.

Shane Larkin esete azért is érdekes, mert a 24 esztendős kosaras Hanga Ádámhoz hasonlóan szabadon igazolható volt – ahogy a magyarnak, úgy Larkinnak is szerződést ajánlott a Barcelona, ám a Baskonia élve a lehetőségével megajánlotta ugyanazt a kontraktust.Shane Larkin esete azért is érdekes, mert a 24 esztendős kosaras Hanga Ádámhoz hasonlóan szabadon igazolható volt – ahogy a magyarnak, úgy Larkinnak is szerződést ajánlott a Barcelona, ám a Baskonia élve a lehetőségével megajánlotta ugyanazt a kontraktust.

A fiatal irányítónak most megadatik, hogy a tengerentúlon folytathassa: Larkin a hírek szerint három évre kötelezte el magát a Celticshez, amelynél veteránminimumot keres majd. Az első szezonban Larkin fizetése teljes egészében garantált lesz.

A kosaras egyébként állítólag két évre 6.3 millió dollárt kapott volna a Baskoniától (ezt ajánlotta a Barca, amit a baszkok is megadtak volna), Larkin ehelyett választotta az NBA-t és a kisebb fizetséget.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik