NBA: először nyert Durant nélkül az Oklahoma

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.10.06. 09:36
Először nyert Kevin Durant eligazolása óta az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Oklahoma City Thunder, amely szerdán Barcelonában lépett pályára az előszezonban.

A hétfőn a spanyol bajnok Real Madrid otthonában hosszabbítás után 142–137-re alulmaradó tengerentúli csapat 92–89-re győzött a kétszeres Euroliga-győztes katalán gárda vendégeként. A Thunderben a nyáron Orlandóból érkező Victor Oladipo két nappal ezelőtti 34 pontja után ezúttal csak tízig jutott, Russell Westbrook 12 pontot dobott. A hazaiak részéről az NBA-ben is megforduló Victor Claver 25 ponttal zárt.

Az olimpiai és világbajnok Durant júliusban közölte, hogy nyolc szezon után elhagyja az OKC-t, és az elmúlt idényben döntős Golden State Warriorshoz szerződik. A 28 éves sztár irányításával a 2008-ban Seattle-ből Oklahoma Citybe költöző csapat hat idény alatt négyszer bejutott a Nyugati főcsoport fináléjába.

A Thunder október 26-án Philadelphiában kezdi meg az NBA alapszakaszát. Az oklahomai szurkolók február 11-én láthatják újra Durantet, a Warriors akkor lép pályára a Chesapeake Energy Arenában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik