NBA: Durant kevesebb pénzért is marad a Warriorsban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.04. 07:17
Egybehangzó amerikai sajtóértesülések szerint Kevin Durant, a legutóbbi NBA-döntő legjobbjának (MVP) megválasztott kosaras a fizetéscsökkentést is vállalva megegyezett a Golden State Warriors vezetőségével, hogy a következő két szezonban is a bajnokcsapat játékosa marad.

A szinte napra pontosan egy esztendeje szerződtetett Kevin Durant 1+1 évre szóló új megállapodása a sajtóhírek szerint 53 millió dolláros fizetés garantál a következő két idényre.

Durant korábban egyértelművé tette: számára most az a legfontosabb, hogy a bajnokcsapat együtt maradjon – a múlt héten Steph Currynek kínált álomszerződés, illetve további szabadügynökök (Andre Iguodala, Shaun Livingston, David West) hosszabbítása után ez biztosra vehető, jöhetett tehát az ő megállapodása.

A Bay Area News Group Warriors-szakírója, Anthony Slater így összegez: Durant jövő idényre kialkudott 25 millió dolláros fizetése 9.5 millióval alacsonyabb a lehetséges maximumnál, 6.8 millióval alacsonyabb a szakmában vártnál és 1.54 millióval alacsonyabb a legutóbbi szezonban kapottnál.

A tengerentúli sajtó úgy kalkulál, hogy ha minden a tervek szerint alakul, Durant a következő nyáron nem ezt a szerződését hosszabbítja majd meg, hanem újat ír alá – de akkor már a lehetséges maximumért.

A mostani 53 milliós egyezség hivatalos megerősítése és bejelentése a hét második felében várható.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik