Kosárlabda: türelmesen gyógyul a megoperált Patonay

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.10. 08:52
Négy hónap telt el azóta, hogy a tüdődaganattal küzdő Patonay Imrét megoperálták. A rutinos kosárlabdaedző – akire több pozícióban is fontos feladat vár – elmondta: lassan javul az állapota, ám tudja, türelmesnek kell lennie.

„Azt hittem, hogy két hónap után túl leszek rajta, de áh… – kezdte az augusztusban hatvanadik életévét betöltő szakember. – Érzek még szúrást a levegővételeknél, ami mondjuk akkor zavaró, ha vezetéskor tolatok, és hátra kell fordulnom, valamint a lépcsőzés sem olyan egyszerű. De szép lassan javul az állapotom. Türelmesnek kell lennem, az orvosok azt mondják, kettő-négy hónap szükséges még a teljes gyógyuláshoz. Közeleg a kontrollvizsgálat a műtét féléves »évfordulója« alkalmából. A munkához viszont van kedvem, jövök-megyek, intézkedem, van mivel eltöltenem a nyarat.”

A korábbi szövetségi kapitány koordinátorként körbelátogatja az utánpótláscsapatokat, és továbbra is eljár Sopronba, mert a következő szezonban is szaktanácsadóként dolgozik az első osztályú férficsapatnál. Mi több, az ősztől az NB I B-ben induló U23-as együttes szakmai munkájáért is ő felel.

„Már tavaly is próbálkoztam azzal, hogy a fiatalokat elindítsuk a másodosztályban, mert rengeteg tapasztalatot szerezhetnek a felnőttek között. Megtanulhatják a ravaszságokat, és az sem árt, ha néha jól pofán vágják őket.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik