Kosárlabda: most mi győztük le a románokat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.06.14. 14:02
null
Honti Kata 15 pontot tett hozzá a magyar győzelemhez (Fotó: NS-archív)
A magyar női kosárlabda-válogatott hét ponttal legyőzte Romániát Debrecenben a szombati felkészülési mérkőzésen, visszavágva ezzel az ugyanott pénteken elszenvedett 87-79-es vereségért.

 

Farkas Sándor szövetségi kapitány együtteséből kiemelkedett az egyformán 15 pontig jutó Honti és Bozóki.

A jövő évi Európa-bajnokságot rendező két ország csapata a következő hétvégén Aradon vív újabb két mérkőzést.

NŐI KOSÁRLABDA, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS:
MAGYARORSZÁG–ROMÁNIA 67–60 (24–8, 15–24, 10–11, 18–17)
Debrecen, 50
néző. V: Földházi, Hegedűs, Pozsonyi
MAGYARORSZÁG: Honti 15, Laklóth 9/6, Saro, Vajda 11/6, Bozóki 15. Cs: Czank 3, Őri, Bálint 4, Rasheed, Varga Zs. 2, Mansaré 2, Zele 6. Szövetségi kapitány: Farkas Sándor
ROMÁNIA: Stoenescu, Parau 10, Marginean 12/6, Stoiedin 4, Pavel 10. Cs: Bigica 9, Cursaru 2, Ursu, Sipos, Craciun 6, Cutas, Orosz 7/3. Szövetségi kapitány: Florin Nini
MESTERMÉRLEG
Farkas Sándor:
– Horti Dóra nélkül nyertünk, ami előrelépésnek számít. A pénteki meccshez képest most csak egyszer került hullámvölgybe a csapat, és talán ez volt a felkészülés során az első olyan találkozó, amikor az első félidőben összeszedett előnyünket nem herdáltuk el a harmadik negyedben. A lányok nagyon odatették magukat ezen a meccsen, és a dobószázalékunk is javult.
Florin Nini: – Ez a találkozó is legalább olyan hektikus volt, mint a pénteki. A magyarok az első, mi a második negyedből jöttünk ki jobban. A hajrában közel álltunk az egyenlítéshez, de ellenfelünk szervezetten és jól védekezett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik