Kosárlabda: Eilingsfeld és Ruják is időben csatlakozhat a válogatotthoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.21. 11:11
null
Leghosszabban talán Ruják Andrásról <br />és Eilingsfeld Jánosról folyt a vita (Fotó: Koncz György)
Augusztus 27-én kezdi el a felkészülést a magyar férfi kosárlabda-válogatott a Hollandia, illetve Olaszország ellen szeptemberben esedékes világbajnoki selejtező-mérkőzésre – az Atomerőmű SE játékosaival a soraiban.

Úgy tűnik, elhárult minden akadály, hogy a magyar válogatott – a BL-selejtezőre készülő szolnoki játékosokat leszámítva – a lehető legtöbb időt együtt töltve tudjon készülni a szeptemberi világbajnoki selejtezőkre. A szövetség illetékesei folyamatosan egyeztettek a hazai és külföldi klubokkal a játékosok érkezéséről, a leghosszabban talán az Atomerőmű SE kosarasairól, Eilingsfeld Jánosról és Ruják Andrásról folyt a vita.

A paksiak szerették volna, ha szeptember 7-én csatlakozik a két kosaras a kerethez, a FIBA szabályzata viszont augusztus 30-át jelöli meg hivatalos időpontnak, amikor a kluboknak el kell engedniük a játékosokat a válogatotthoz.

Az ASE az alábbi közleményt adta ki: „Jelenlegi állás szerint a 2018–2019-es szezonban az ASE színeiben három válogatott játékos fog szerepelni (Eilingsfeld, Ruják – magyar, Trajkovszki – macedón), akik az alaprotációba fognak tartozni. Éppen ezért szükségünk lenne arra, hogy a felkészülési időszakban minél hosszabb időn keresztül vezetőedzőnk rendelkezésére állhasson a teljes csapat, ellenkező esetben nem tudunk megfelelő munkát végezni az edzéseken.”

„Természetesen a magyar férfiválogatott sikeres szereplése nagyon fontos számunkra, ezért a fenti okok ellenére a vezetőség úgy döntött, hogy két magyar játékosát, Eilingsfeld Jánost és Ruják Andrást már a válogatott edzőtábor elejére, azaz augusztus 27-ére elengedi.”

A magyar csapat szeptember 14-én Hollandia ellen idegenben, 17-én itthon, Debrecenben Olaszország ellen folytatja a világbajnoki selejtezősorozatot. A hatos csoport első három helyezettje jut majd el a 2019-es kínai vb-re.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Allen Rosco
(Simane Szuszano Magic, japán), Benke Szilárd, Kovács Péter, Vojvoda Dávid (mind Szolnoki Olaj), Ferencz Csaba (Egis Körmend), Filipovity Márkó (Alba Fehérvár), Golomán György, Meleg Gergő (mindketten klub nélküliek), Govens Darrin (Cmoki Minszk, fehérorosz), Horti Bálint (PVSK-Veolia), Juhos Levente (Naturtex-SZTE-Szedeák), Karahodzsics Kemal, Molnár Márton (mindketten KTE-Duna Aszfalt), Keller Ákos (Pau Orthez, francia), Perl Zoltán (Estudiantes, spanyol), Somogyi Ádám (Aquimisa Laboratorios Zamorano, spanyol), Takács Milán (Alba Fehérvár), Tóth Norbert, Váradi Benedek (mindketten Falco-Vulcano Energia KC Szombathely), Wittmann Krisztián (KTE-Duna Aszfalt)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik