Férfi kosár NB I: ciprusi edzővel folytatja a Körmend

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.22. 17:49
null
Antonisz Konsztantinidesz a szezon végéig írt alá (Fotó: AFP)
A szombaton távozott Gasper Potocnik helyett Antonisz Konsztantinidesz lett a férfi kosárlabda NB I 4. helyén álló Egis Körmend új vezetőedzője. Az 1974-ben született tréner – aki legutóbb a ciprusi APOEL-t irányította – a szezon végéig írt alá.

 

 

„Tapasztalt szakember, aki hazájában a legkeresettebbek közé tartozik. 2011-ben ciprusi bajnokságot és kupát nyert együttesével, kétszer választották meg az év edzőjének. Ezt megelőzően, 2009-ben a ciprusi női válogatott munkáját is irányította. Koszovóban is volt bajnok és az év edzője, majd az albán nemzeti válogatott irányítását is rá bízták” – olvasható a körmendiek közleményében.

Konsztantinidesz számára nem teljesen ismeretlen a körmendi közeg, hiszen a 2014–2015-ös szezonban a román Rovinari edzőjeként már járt a vasi kisvárosban. A hétfőn érkező szakember Hencsey Tamás segítségével végzi majd a munkáját.

„Mindez azért történik, mert korábbi célunk nem változott. A bajnokság végén szeretnénk a legjobb három között zárni. Ahogy tegnap is jeleztük, ehhez új impulzus szükséges, amit ezzel a váltással, az új vezetőedző személyével igyekszünk biztosítani. Hiszünk abban, hogy szigorú, fegyelmezett munkával újra eredményes lehet a csapatunk. Bízunk a játékosainkban, a korábban már igazolt tudásukban, képességeikben. Az eddigi nehézségek ellenére természetesen bízunk szurkolóink támogatásában is, amely nagy lökést adhat ehhez a munkához” – írta az Egis Körmend vezetősége.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik