Kosárlabda: Albánia és Koszovó közös ligát alakított

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.11. 20:45
null
Edi Rama albán miniszterelnök más sportágak számára is követendő példaként üdvözölte a liga létrehozását (Fotó: AFP)
Az Albán és a Koszovói Kosárlabda Szövetség közös ligát hozott létre, amelyben a két ország négy-négy legjobb férficsapata szerepel majd.

 

A megállapodást ünnepélyes keretek között Tiranában írták alá, ahol Edi Rama albán miniszterelnök más sportágak számára is követendő példaként üdvözölte a liga létrehozását. Hozzátette, furcsának tartja, miért nem kezdeményezték korábban a közös bajnokságot, amelynek szervezése az idei év elején kezdődött, a küzdelmek pedig októberben rajtolnak.

Avni Ponari, az albán szövetség elnöke elárulta, 2007-es megválasztása óta az egységes liga létrehozása volt a célja, de csak mostanra kapott meg minden szükséges támogatást.

A tiranai ceremónián jelen volt Turgay Demirel, az európai szövetség (FIBA Europe) elnöke is, aki szerint az együttműködésnek köszönhetően a mérkőzések iránti érdeklődés, valamint a színvonal is növekedni fog.

Európában számos ország tagja valamelyik regionális nemzetközi sorozatnak, ilyen a férfiaknál az ABA Liga, az Alpok Adria Kupa, a Balti Liga, a Lett-Észt Liga, a nőknél a CEWL, az EEWBL, a WABA Liga és a WBBL is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik