Kosárgála: beveszik Budapestet a legjobb kosarasok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.17. 18:18
Ha csak egyetlen napra is, de visszatér a fővárosba a minőségi kosárlabda: november 29-én a gyönyörűvé varázsolt Tüskecsarnokban vívják az All-Star Kelet-Nyugat gálamérkőzést. (x)



Az újjávarázsolt Tüskecsarnokban játszák az All-Star gálát (Fotó: mnsk.hu)
Az újjávarázsolt Tüskecsarnokban játszák az All-Star gálát (Fotó: mnsk.hu)

Ahogy az elmúlt évtizedekben már megszokottá vált, ezúttal is a szurkolók állíthatják össze a kezdő csapatokat: a férfi A-csoport alapszakaszában résztvevő együttesek játékosaira egy hete lehet szavazni a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének hivatalos internetes oldalán (www.kosarsport.hu). Érkeznek is szép számmal a voksok, ám aki bele akar szólni az összeállításba, még megteheti, a szervezők november 24-ig várják a drukkerek véleménynyilvánítását.

A 18:30-kor kezdődő főmeccs előtt előtt rendezik meg a főiskolások Kelet-Nyugat összecsapását, megmutatják tudásukat a kerekesszékes kosarasok és – értékes díjakért –lesz félpályás, illetve hárompontos dobóverseny is.

A show-t mindig felpörgető, lélegzetelállító mutatványokra képes Face Team mellett fellép a gálán a Red Foxes csapat – a gyönyörű ukrán táncoslányok Európa számos sporteseményén tűzbe hozták már a közönséget.

A HELYSZÍN
Sokat kellett várni arra, hogy elkészüljön, de megérte. A Tüskecsarnokot eredetileg 1993-ban kezdték építeni, a tervezett budapesti világkiállításra, de a beruházást leállították. Múltak az évek, sokan már lemondtak a létesítményről, ám az illetékesek 2012-ben úgy döntöttek, befejezik a félkészen álló létesítményt.
A csarnok tetején összesen 84, egyenként hat méter magas, piramis alakú, üvegből készült „tüskét" helyeztek el, hogy természetes fény jusson az arénába. Innen kapta nevét a létesítmény. Az épület tüskéi speciális éjszakai világítást kapnak, ezzel a tervezők reményei szerint Budapest egyik új látványossága lehet. A csarnok a Papp László Budapest Sportaréna, a debreceni Főnix Csarnok, valamint a Veszprém Aréna után a negyedik legnagyobb fedett sportkomplexum Magyarországon. A 2012-2013-as idényben a Tüskecsarnokban felállított mobil jégpályán játszotta mérkőzéseit a Kanada Magyar Hokiklub SE.

Érdekesség, hogy csak néhány nappal a gála előtt derül ki, melyik két szakvezető irányítja a csapatokat. A szabályok értelmében tudniillik az A-csoportos bajnokságban legjobban álló keleti, valamint a nyugati együttes trénere ülhet le a kispadra (az eddigiek alapján Keleten felkészül Dzunics Braniszlav vagy Sztojan Ivkovics, Nyugaton Kálmán László vagy Sabáli Balázs).

­– Örülök, hogy újra megrendezik a gálát, szerintem minden évben szükség lenne egy ilyen eseményre – vélekedett az éllovas Atomerőműt irányító korábbi magyar válogatott kosaras, Dzunics Braniszlav. – Minden országban megvan ez a szokás, és nagyon jó, hogy ismét lesz Magyarországon is. Edzőként kétszer is résztvevője voltám már a show-nak, ám bevallom, játékosként valahogy sokkal jobban tetszett. Bár ez csak egy gálameccs, mégis fontos, hogy tényleg a legjobbak lépjenek pályára, remélem, a közönség jól dönt az idén.

Lássuk, hogy vélekedik az eseményről egy másik korábbi csillag, a szombathelyi közönségkedvenc, Kálmán László!

– Nagyon jó kezdeményezésnek tartom az All-Star gálát, örülök, hogy ismét megrendezik – mondta a Falco edzője. – Ez a nézőknek nagy show, és az ő kiszolgálásukért mindent meg kell tenni. Pozitív élményeim vannak róla játékos koromból, bár ezek nem elsősorban a taktikai csatákról szóltak és nem mindig voltak olyan magas színvonalúak, mint mondjuk a tengerentúlon. Ez persze érthető, hiszen az amerikaiaknál ez már hagyomány, nálunk viszont még nem bevett szokás. A játékosok ilyenkor meg tudják mutatni, hogy jobbak az átlagnál. Voltam MVP is, és mondhatom, felemelő érzés volt a legjobbnak lenni. Általában nem arról szólt a gálameccs, hogy húsz-harminc ponttal nyert az egyik csapat, de azért mindenki odatette magát, mindig kemény presztízsmeccseket vívtunk. Úgy emlékszem, akkoriban Sztojan Ivkovics volt az egyik mókamester, aki azért igyekezett vicces megnyilvánulásokkal feldobni a meccseket.

Jegyek 2000 forintért kaphatók a Ticket Express irodáiban és az Eventim hálózatában.

További információ és szavazás:www.kosarsport.hu/allstargala

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik