Kosár: végre eljött Hanga ideje, a Spursben folytatja?

Vágólapra másolva!
2017.06.08. 08:41
Az Eurohoops.net úgy értesült, hogy a tengerentúli profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő San Antonio Spurs lehetőséget kínál Hanga Ádámnak.

„Hanga Ádám végül a Spursnél köt ki” – szól a cikk címe.

Mint a portál fogalmaz, Hanga Ádám a maga 28 évével a legjobb korban van, a statisztikái nem mutatják, valójában milyen jó teljesítményt nyújtott a pályán, ráadásul még ennél is több van benne. Az Eurohoops.net megjegyzi, nem titok, hogy a magyar kosarast a San Antonio az elmúlt két szezonban „rendkívül aktívan” megfigyelte.

„Eljött az idő, az NBA-ben játszhat” – áll a cikkben, amely a „szituációhoz közelálló” forrásokra hivatkozva számolt be a fejleményekről.

Hanga Ádám a Nemzeti Sport csütörtöki számában ejtett néhány szót a jövőjéről.

„Nem foglalkozom egyelőre ezzel, a menedzserem sokat tárgyal, nem tudok mit mondani a jövőmmel kapcsolatban, csak azt, mint korábban: első számú célom, hogy az NBA-ben folytassam” – mondta Hanga.

Korábban a profi kosárlabdával foglalkozó riporter, David Pick úgy vélekedett úgy, hogy a 28 éves, 201 centiméter magas Hanga lehet a júliusban már 40. születésnapját ünneplő Manu Ginóbili utóda a Spursnél, ha az argentin játékos visszavonul a nyáron.

A 2011-es NBA-drafton a San Antonio a második körben foglalta le a Baskonia színeiben a bajnokságban 11.9 pontot, négy lepattanót, 2.4 gólpasszt átlagoló, az Euroligában meccsenként 10.5 pontot, 4.4 lepattanót és 2.4 gólpasszt adó Hanga játékjogát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik