Kosár: Nem készültünk a kupasikerre, pezsgő sem volt az öltözőben – Hanga

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.02.19. 19:49
null
Hanga Ádámék nem készültek pezsgővel (Fotó: AFP)
Hanga Ádám szerint a Barcelona egyáltalán nem készült arra, hogy megnyeri a kosárlabda spanyol Király-kupa hétvégi nyolcas döntőjét, és még pezsgő sem várta őket az öltözőben.

 

 

A katalán gárda a Baskonia, majd az elődöntőben a házigazda Gran Canaria legyőzése után a vasárnapi döntőben 92–90-re verte a Real Madridot. A magyar légiós – aki első trófeáját szerezte Spanyolországban – 28 és fél perc alatt 12 pontot dobott és három lepattanót szerzett, mielőtt a hajrában kipontozódott.

„Mi magunk sem vettük komolyan, hogy nyerhetünk, pezsgő sem volt az öltözőben, a bajnoki pólók is már csak a buszon kerültek elő” – mesélte a 28 éves játékos a Kossuth Rádió hétfői, Sportvilág című műsorában.

„Meglepetéscsapatként győztünk Las Palmasban, mert igaz, hogy mi vagyunk a Barcelona, de tudjuk, hogy mik történtek az elmúlt hónapokban, és edzőváltás is volt tíz nappal ezelőtt” – mondta.

Kipontozódásáról szólva a magyar kosaras kifejtette, végig nagyon keményen védekezett, a szlovén Luka Doncic őrzése volt a feladata, és a hajrában kellemetlen volt látni a kispadról, ahogyan a madridiak visszazárkóztak, ezért még a törölközőjét is a fejére tette.

Később aztán annál boldogabb volt, amikor levághatta emlékként a két hálót a gyűrűkről, ezeket a többi trófeához hasonlóan a nagypapája budapesti otthonában szándékozik majd elhelyezni.

Hanga Ádám családja mellett köszönetet mondott menedzserének, Lóránt Andrásnak is:

„Nagyon régóta dolgozunk együtt, és már ő is egy családtag számomra. Amikor jöttünk vissza Las Palmasból a chartergéppel, és kértem, hadd jöhessen velem, kérdezték, hogy családtag-e, én pedig mondtam, hogy teljes mértékben” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik