HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.02.19 19:49 Frissítve: 2018.02.19 20:25

Kosár: Nem készültünk a kupasikerre, pezsgő sem volt az öltözőben – Hanga

Hanga Ádám szerint a Barcelona egyáltalán nem készült arra, hogy megnyeri a kosárlabda spanyol Király-kupa hétvégi nyolcas döntőjét, és még pezsgő sem várta őket az öltözőben.

HIRDETÉS
Hanga Ádámék nem készültek pezsgővel (Fotó: AFP)

 

 

A katalán gárda a Baskonia, majd az elődöntőben a házigazda Gran Canaria legyőzése után a vasárnapi döntőben 92–90-re verte a Real Madridot. A magyar légiós – aki első trófeáját szerezte Spanyolországban – 28 és fél perc alatt 12 pontot dobott és három lepattanót szerzett, mielőtt a hajrában kipontozódott.

„Mi magunk sem vettük komolyan, hogy nyerhetünk, pezsgő sem volt az öltözőben, a bajnoki pólók is már csak a buszon kerültek elő” – mesélte a 28 éves játékos a Kossuth Rádió hétfői, Sportvilág című műsorában.

„Meglepetéscsapatként győztünk Las Palmasban, mert igaz, hogy mi vagyunk a Barcelona, de tudjuk, hogy mik történtek az elmúlt hónapokban, és edzőváltás is volt tíz nappal ezelőtt” – mondta.

Kipontozódásáról szólva a magyar kosaras kifejtette, végig nagyon keményen védekezett, a szlovén Luka Doncic őrzése volt a feladata, és a hajrában kellemetlen volt látni a kispadról, ahogyan a madridiak visszazárkóztak, ezért még a törölközőjét is a fejére tette.

Később aztán annál boldogabb volt, amikor levághatta emlékként a két hálót a gyűrűkről, ezeket a többi trófeához hasonlóan a nagypapája budapesti otthonában szándékozik majd elhelyezni.

Hanga Ádám családja mellett köszönetet mondott menedzserének, Lóránt Andrásnak is:

„Nagyon régóta dolgozunk együtt, és már ő is egy családtag számomra. Amikor jöttünk vissza Las Palmasból a chartergéppel, és kértem, hadd jöhessen velem, kérdezték, hogy családtag-e, én pedig mondtam, hogy teljes mértékben” – tette hozzá.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.26 11:53:39

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN

A műtét után lábadozó kosaras a következő idényben aranyérmeket akar szerezni.

2018.06.20 00:01:00

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Az is nagyon fontos lenne, hogy legjobbjaink esetenként kilépjenek saját kereteink közül, elindulhatnának világot látni, belekóstolni nívósabb bajnokságok légkörébe.

2018.05.19 10:55:59

Kosárlabda NÉMETH ANDREA

„Azt hittem, tudom, hol van a teljesítőképességem határa, de Roberto Íniguez jobban tudta.”

2018.05.17 00:01:39

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. A budapesti rothadás nem tegnap indult.

2018.04.24 22:28:51

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Fültanúja voltam annak, amikor a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) egyik munkatársa azt mondta a rendezvény sajtófőnökének a soproni Euroliga négyes döntő utáni partin: imádja Magyarországot, az itteni események megszervezésével soha sincs probléma, honfitársaink szorgalmasak, figyelnek az apró részletekre, és remek vendéglátók.

HIRDETÉS
HIRDETÉS