HIRDETÉS
MTI 2018.02.19 19:49 Frissítve: 2018.02.19 20:25

Kosár: Nem készültünk a kupasikerre, pezsgő sem volt az öltözőben – Hanga

Hanga Ádám szerint a Barcelona egyáltalán nem készült arra, hogy megnyeri a kosárlabda spanyol Király-kupa hétvégi nyolcas döntőjét, és még pezsgő sem várta őket az öltözőben.

Hanga Ádámék nem készültek pezsgővel (Fotó: AFP)

 

 

A katalán gárda a Baskonia, majd az elődöntőben a házigazda Gran Canaria legyőzése után a vasárnapi döntőben 92–90-re verte a Real Madridot. A magyar légiós – aki első trófeáját szerezte Spanyolországban – 28 és fél perc alatt 12 pontot dobott és három lepattanót szerzett, mielőtt a hajrában kipontozódott.

„Mi magunk sem vettük komolyan, hogy nyerhetünk, pezsgő sem volt az öltözőben, a bajnoki pólók is már csak a buszon kerültek elő” – mesélte a 28 éves játékos a Kossuth Rádió hétfői, Sportvilág című műsorában.

„Meglepetéscsapatként győztünk Las Palmasban, mert igaz, hogy mi vagyunk a Barcelona, de tudjuk, hogy mik történtek az elmúlt hónapokban, és edzőváltás is volt tíz nappal ezelőtt” – mondta.

Kipontozódásáról szólva a magyar kosaras kifejtette, végig nagyon keményen védekezett, a szlovén Luka Doncic őrzése volt a feladata, és a hajrában kellemetlen volt látni a kispadról, ahogyan a madridiak visszazárkóztak, ezért még a törölközőjét is a fejére tette.

Később aztán annál boldogabb volt, amikor levághatta emlékként a két hálót a gyűrűkről, ezeket a többi trófeához hasonlóan a nagypapája budapesti otthonában szándékozik majd elhelyezni.

Hanga Ádám családja mellett köszönetet mondott menedzserének, Lóránt Andrásnak is:

„Nagyon régóta dolgozunk együtt, és már ő is egy családtag számomra. Amikor jöttünk vissza Las Palmasból a chartergéppel, és kértem, hadd jöhessen velem, kérdezték, hogy családtag-e, én pedig mondtam, hogy teljes mértékben” – tette hozzá.

2019.01.15 23:50:09

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Helló, Európa, megint itt vagyunk!

2018.12.22 11:58:15

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN

„Talán a csarnokunk lehetne modernebb, én úgy gondolom, egy ekkora klubnak jobb létesítmény dukálna.”

2018.12.08 10:05:09

Kosárlabda GYŐRI FERENC

„Az Eb-n az egész ország velünk volt. A legjobb tizenhat közé kerültünk, ez hatalmas élményt jelentett.”

2018.11.26 22:01:40

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. „Legyen Budapesten olyan szerethető kosárcsapat, amelyik képes megtölteni a csarnokot, a nézőknek ne a légiósokat és az epizodista magyarokat kelljen figyelniük, hanem a tehetséges, saját nevelésű játékosokat.”