nemzetisport.hu 2017.04.28 13:17 Frissítve: 2017.04.28 15:46

Kosár: Hanga nem hallgat meg más ajánlatot, csak az NBA a cél

A magyar férfi kosárlabda-válogatott és a spanyol élvonalbeli Baskonia csapatkapitánya, Hanga Ádám a Kossuth Rádiónak adott interjújában beszélt az Euroliga-kiesésről és a jövőbeli terveiről.

Hanga Ádám szerint a CSZKA Moszkvának nem lenne szüksége bírói segítségre

 

Mint ismert, az Euroliga negyeddöntőjében a Baskoni Vitoria 3–0-s összesítéssel alulmaradt a CSZKA Moszkvával szemben, így a címvédő jutott a final fourba. A spanyolokért szorítók nagy része azon a véleményen volt az egész párharc során, hogy a játékvezetők segítették az orosz klubot – a magyar kosaras is hasonlóan érezte.

„Ha Magyarországon nyilatkozok, itt jobban tudom mondani a magamét – nyilatkozta Hanga a Sportvilágban. – A játékvezetők mind a három mérkőzésen érezhetően jobban hajlottak feléjük. Ettől függetlenül a Moszkva nagyon jó csapat, egyébként sem valószínű, hogy továbbjutottunk volna, csak fájó pont, hogy miért kellett segíteni egy ilyen jó együttest.”

„Mindegy is, nem szeretek a játékvezetőkkel foglalkozni – folytatta a válogatott játékos. – Rengeteg eladott labdánk volt, ami nem a bírókon miatt volt. Túl kell ezen lépni, nem szabad bírózni, azokon kell változtatni, ami rajtunk múlik.”

„Fejlődtem, az volt a célom, hogy még nagyobb szerepem legyen a csapatban – értékelte Hanga a mögötte hagyott Euroliga-idényt. – Ez már azzal eldőlt, hogy csapatkapitánynak kineveztek. Az edzőm mondta a szezon elején, hogy kiugró szezonja bárkinek lehet, az a nehéz, hogy  megismételje. Az volt a célom, hogy ne csak jót csináljak, hanem jobbat. Azt gondolom, hogy ez sikerült.”

A riporter megemlítette, hogy egy spanyol forrás szerint Tornike Sengelia és Hanga Ádám sem hosszabbította meg a szerződését, ugyanakkor nem hivatalos, de a Baskonia 3 évre átigazolta a magyar kosaras posztján játszó Janis Timmát.

„Erről még nem tudok én sem – reagált a 28 éves játékos a pletykára, majd a saját szerződéséről is beszélt. – Az tény, hogy elkezdtük a tárgyalást, de elakadt. Nem visszautasítottuk, csak nem jutottunk el addig, hogy megegyezzünk. Ez nem probléma, megvárom a nyarat.”

„A célom továbbra is egyértelműen az, hogy eljussak az NBA-be mondta ki alighanem minden magyar kosárrajongó álmát. – Továbbra is ez a célom. A legjobb megoldás talán, hogy várok, nyáron lejár a szerződésem, így szabadon igazolhatóvá válok. Azt gondolom, a Baskonia akkor is itt lesz, ha az NBA nem jön össze. Vannak érdeklődések Európából, de nem vagyok hajlandó meghallgatni semmilyen ajánlatot, mert az NBA az elsődleges cél!”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.12.12 09:58:01

Kosárlabda GYŐRI FERENC

NS-INTERJÚ. Golomán György: Sokat fejlődtem itt, Amerikában az elmúlt három évben.

2017.11.26 11:11:56

Kosárlabda nemzetisport.hu

Kosárválogatottunk vezére tudja, a Koszovó elleni vb-selejtezőn mindenképp nyernünk kell.

2017.11.22 13:18:52

Kosárlabda nemzetisport.hu

Elsa Hosk mára a világ egyik legismertebb Victoria's Secret-modellje. Tizenévesen döntenie kellett.

2017.11.21 16:01:52

Kosárlabda nemzetisport.hu

Korábban hiába voltak neves kosarasaink, az Eb-re végül a csapatemberek juttatták ki a férfiválogatottat.

2017.11.21 11:10:42

Kosárlabda nemzetisport.hu

Sasa Zagorac a bajnokság egyik legjobb pontszerzője lett, de nem érdekli, amíg a csapatnak nem megy.