HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.05.16 17:29 Frissítve: 2018.05.16 18:07

Kosár: a Miskolci Egyetem és a TFSE diadalmaskodott

Női fronton a TFSE, a férfiaknál a Miskolci Egyetem lett a 2017–2018-as MEFOB kosárlabda-bajnokság győztese.

HIRDETÉS
Fotó: Szilágyi Dénes (NKE)

 

Az idei évben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportközpontja adott otthont a MEFOB kosárlabda-bajnokság négyes döntőjének. A Ludovika Egyetemi Sportközpont életében ez történelmi torna volt, mivel a döntővel avatták fel a csarnokot. A rendkívül impozáns helyszínen a megméretés magas színvonalú, és rendkívül izgalmas mérkőzéseket hozott.

A nőknél a döntőt megelőzően a legnagyobb kérdést az szolgáltatta, meg lehet-e fogni idén a címvédő TFSE csapatát. Az erőviszonyok alapján erre a legnagyobb eséllyel a Budapesti Közgáz pályázott, míg a harmadik helyért a két vidéki egyetem, a Debrecen és a Szeged nagy csatájára volt esély. A papírforma a torna utolsó napjára beigazolódott, mivel a budapesti együttesek két győzelemmel döntőt, a vidékiek pedig két vereséggel bronzmeccset játszottak. A harmadik helyet végül a Szeged RSC szerezte meg, egy végletekig kiélezett, a védelmekre építő mérkőzésen 37–35-re verte meg a Debrecent. Az „aranycsata" végül nem hozta a várt izgalmakat, a TFSE 53–38-ra felülmúlta a Közgázt, és zsinórban negyedszer hódította el a végső győztesnek járó serleget.

MVP: Németh Alma (TFSE)
All Star: Németh Alma (TFSE), Karlócai Julianna (TFSE), Vári Zita (Szeged), Shirian Fatime (Közgáz), Göttlinger Anna (Debrecen)

Végeredmény:
Nők:
1. TFSE 6 pont
2. Közgáz 4
3. Szeged 4
4. Debrecen 3

Fotó: Szilágyi Dénes (NKE)A férfidöntőbe a TFSE, a BME-MAFC, a Miskolci Egyetem és a Nyíregyházi Egyetem csapata jutott be. Az erőviszonyok alapján előzetesen megjósolhatatlan volt, melyikük lehet a végső győztes. Ennek megfelelően alakultak is a meccsek, hiszen két nap után körbeveréssel álltak a résztvevők.

Voltak nagy különbségű, sokpontos csaták, de akadt olyan is, amely a dudaszó pillanatában dőlt el. Az utolsó nap első összecsapásán a Miskolci Egyetem jól megszervezett védelemmel, és gyors, elsősorban középtávoli dobásokra épülő játékkal felőrölte a BME gárdáját (67–58). Az aranyról szőtt álmaihoz azonban még kellett, hogy a Nyíregyháza a legyőzze a TFSE-t. Ezt a szívességet meg is tette, szenzációs támadójátékot bemutatva, rengeteg triplát szerezve 86–65-re nyertek a szabolcsiak, így az egymás elleni eredményeknek köszönhetően a Miskolci Egyetem csapata lett a MEFOB új kosárlabdabajnoka!

MVP: Lippai Szabolcs (Miskolc)
All Star: Lippai Szabolcs (Miskolc), Kopasz Márton (Miskolc), Jókai Mátyás (TFSE), Oláh Zoltán (Nyíregyháza), Mihalics Gábor (BME-MAFC)

Végeredmény:
Férfiak:
1. Miskolc 5 pont
2. Nyíregyháza 5
3. BME-MAFC 4
4. TFSE 4

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.08 10:05:09

Kosárlabda GYŐRI FERENC

„Az Eb-n az egész ország velünk volt. A legjobb tizenhat közé kerültünk, ez hatalmas élményt jelentett.”

2018.11.26 22:01:40

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. „Legyen Budapesten olyan szerethető kosárcsapat, amelyik képes megtölteni a csarnokot, a nézőknek ne a légiósokat és az epizodista magyarokat kelljen figyelniük, hanem a tehetséges, saját nevelésű játékosokat.”

2018.10.25 10:28:56

Kosárlabda nemzetisport.hu

A magyar érdekeltségű mérkőzések.

2018.09.27 13:37:40

Kosárlabda nemzetisport.hu

A férfi kosárlabda NB I 2018–2019-es alapszakaszának menetrendje.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS