Könnyed gálával jutott ismét előnyhöz a Boston

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2017.05.11. 09:01
null
Bradley karriercsúcsot ért el a Washington ellen (Fotó: Twitter)
A Boston Celtics 123–101-re legyőzte a Washington Wizardsot az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában, így már csak egy meccset kell megnyernie, hogy bejusson a Keleti főcsoport döntőjébe. Az alapszakasz győztesében Avery Bradley rájátszás-karriercsúcsot jelentő 29 pontot dobott.

 

 

Boston Celtics–Washington Wizards 123–101

Ez a „hazai" Boston. A két idegenbeli vereség után most ismét lendületesen, koncentráltan játszott a Celtics, gyönyörűen járt a labda és ültek a hárompontosok - már az első negyedben produkált egy 16-0-s rohamot a gárda és 13 mezőnykosarára 12 gólpassz jutott. Az itt megszerzett előnyt aztán könnyedén meg is tartotta a hazai alakulat, végül 16 bedobott hármassal és 33 gólpasszal zárt, Avery Bradley 29 pontos playoff-karriercsúcsot szórt, de Horford, Thomas, Crowder és Smart is kiemelhető - ezúttal nem adott esélyt ellenfelének Brad Stevens alakulata. A könnyed győzelem során ráadásul jutott idő némi pihenésre is, Thomason kívül senki nem játszott harminc percnél többet - ismét magabiztosan utazhatnak Washingtonba, hogy lezárják a párharcot.

Ez az „idegenbeli" Wizards. Hiába tudta ráerőltetni akaratát és fizikalitását a két hazai meccsen ellenfelére a Washington, ezúttal „kibújt" a szorításból a Boston és szétdobta a fővárosi alakulatot. Védekezésben csak kereste magát a vendégcsapat, de a 16 támadópattanó ellenére elöl is komoly gondok voltak – sem Wall, sem Beal nem tudott alkotni, így csapatszinten 40 százalék alatt tüzeltek mezőnyből. Rohanni sem tudtak úgy, mint otthon, sőt, ezen a téren egyértelműen a Celtics kerekedett felül, így pedig gyakorlatilag esélyük sem volt Morriséknak, az első negyed után tizenöt ponton belülre sem igazán tudtak jönni. Hazai pályán így már az életben maradásért és a hetedik meccs kiharcolásáért lépnek parkettre, kérdés, hogy abban a csarnokban ismét teljesen más arcukat mutatják-e a felek...

NBA, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT
Boston Celtics
–Washington Wizards 123–101
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Boston javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik