Játssz együtt a vb-bronzérmesekkel!

Vágólapra másolva!
2014.09.26. 17:24
Szombaton a Városligeti Műjégpályán folytatódik a hazai sportági szövetség által 2012-ben indított a Kosárlabdázás Napja rendezvénysorozat. A program – melyre több ezer látogatót várnak – számtalan érdekességet kínál: a streetball és a B33-sorozat döntői mellett lesz kerekesszékes bemutató és speciális olimpikonok bemutatómérkőzése, tripla- és büntetődobó, valamint zsákolóverseny. Újdonság, hogy a B33 versenyre élvonalbeli játékosokat is vár a szövetség, amely kiemelt hangsúlyt fektet a szakág felfuttatására. (x)

„A nemzetközi szövetség, a FIBA világkongresszusán is nyomatékosították, hogy rendkívül fontos terület a 3x3-as kosárlabda – mondta Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára. – Korábban az is felvetődött, hogy már Rióban szerepel a programban, most az a cél, hogy a 2020-as olimpián bemutatkozhasson. Mivel nemzetközi versenyek U18-as és felnőtt korosztályokban vannak, itthon is erősíteni kell e korosztályokat, felnőtt szinten egyértelműen a legmagasabb osztályban szereplő profi kosarasaink bevonásával. Az élvonalbeli együtteseknek is küldtünk meghívót, a Kosárlabdázás Napja jó mérce lesz, hogy kiderüljön, mennyire fogékonyak a kezdeményezésre.

Ami az itthon B33-nak, külföldön FIBA 3x3-nak hívott vetélkedést illeti, Bodnár Péter szerint világszerte szédítő iramban fejlődik, egyszersmind hallatlan lehetőségeket kínál azoknak az országoknak, melyek a „nagyok", vagyis a hagyományos kosárlabdázók játékába nem nagyon tudnak beleszólni (Katar nyerte meg a legutóbbi férfi-világbajnokságot). A főtitkár elárulta, hamarosan magyar válogatottakat szerveznek – ki tudja, talán éppen azokból, akik a Városligetben mutatják meg a tehetségüket.

Az U17-es női nemzeti együttes már sokszor bizonyított: a nyár nagy dobásaként világbajnoki bronzérmet nyert. A lányokat és az edzőiket szombaton is megünnepelhetjük, néhány szerencsés pedig együtt is kosarazhat velük. Az MKOSZ ugyanis játékot hirdetett, melyben egy egyszerű, az U17-es csapattal kapcsolatos kérdésre keresik a választ. Aki jól felel, válogatott mezt és labdát nyerhet, valamint a lehetőséget, hogy játsszon egy jót a világ élvonalához tartozó ifjú magyar hölgyekkel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik