Jamal Murray vezetésével simázott a Team World

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.18. 08:31
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) All-Star-hétvégéjén a Team World 150–141-re legyőzte a Team USA-t az újoncokból és másodévesekből álló csapatok meccsén.

Team World–Team USA 150–141Team World–Team USA 150–141

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu.
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu.

A négy negyed helyett NCAA-mintára két félidőre osztott újoncok–másodévesek vegyes meccsen a Denver Nuggets újonc kanadai dobóhátvédje, Jamal Murray villogott, 36 pontja, köztük 9 hármas mellett 11 gólpasszt is kiosztott, kérdés nélkül kapa meg az MVP-nek járó díjat. Csapattársa, a hazai pályán játszó bahamai Buddy Hield igyekezett, 28 ponttal boldogította a Pelicans-drukkereket, a meccs előtt a győzelmet kvázi garantáló szerb Nikola Jokics 12 ponttal, 11 pattanóval és 8 gólpasszal közel járt a tripla duplához. Rajtuk kívül a horvát Dario Saric (17 pont) és a dupla duplázó lett Kristaps Porzingis is jól mozgott (24 pont, 10 pattanó), és arra is figyeltek, hogy mindenki (az ausztrál Dante Exum, a spanyol Alex Abrines-Guillermo Hernangomez duó, a kanadai Trey Lyles és a litván Domantas Sabonis) is szerezzen legalább egy mezőnykosarat.

A „hazaiak" a Hornets-erőcsatár Frank Kaminsky triplazáporával, illetve Karl-Anthony Towns sokoldalú játékával (24 pont, 10 pattanó) igyekeztek tartani a lépést, de a különbség 19 pontnál is járt, sok esélyük nem volt – bár a gála-jelleget azért figyelembe vette mindenki. Jonathon Simmons 19, Devin Booker 17, D'Angelo Russell 12 ponttal próbálta ellensúlyozni a túloldal hátvédjeinek extráját, ami nem igazán sikerült, de itt is mindenki (Marquese Chriss, Myles Turner, Brandon Ingram, Malcolm Brogdon és Jahlil Okafor) elsüllyesztett legalább egy duplát. Érdekesség egyébként, hogy noha a kongói Emmanuel Mudiay, a tavaly 30 pontot szóró Nuggets-hátvéd sérülés miatt nem játszhatott, elutazott az All-Star hétvégére.

A Team World legjobb dobói: Murray 36/27, Hield 28/9, Porzingis 24/3.
A Team USA legjobb dobói: Kaminsky 33/27, Towns 24, Simmons 19/3.

A nap betétszáma volt a Keleti Celebek–Nyugati Celebek összecsapás, amit Kelet nyert simán, 88–59-re. Az MVP a 2001-es draft 23. helyén a Rockets által kiválasztott, majd Netsbe cserélt Brandon Armstrong lett (16 pont, 15 pattanó). Az egykori dobóhátvéd egészen 2016-ig játszott Európában és Dél-Amerikában, de mostanában már inkább a social mediában utazik, ismert játékosok mozgását figurázza ki minivideókban a BdotAdot5 Twitter-csatornán. Őt Win Butler, az Arcade Fire énekes-frontembere (a tavalyi MVP) 22 pontos, 11 pattanós dupla duplával segítette ki. A túloldalon Romeo Miller 18 pontig jutott, Master P fia mellett Hasan Minhaj, a Daily Show műsorvezetője „szórt" 13 pontot. A rendezvény szokás szerint nem a komoly pillanatokról marad emlékezetes, inkább Armstrong James Hardent utánzó eurostepjeiről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik