Férfi kosárlabda: ünneplők tömege várta a kosarasokat Szolnokon

Vágólapra másolva!
2012.03.21. 21:20
null
Idegenben jutott tovább a Szolnok, de a szurkolók otthon is ünnepeltek (Fotók: Pozsonyi Zita)
Címkék
Piros-fekete zászlókat lengető és az együttest éltető tömeg várta szerda este a Lettországból győztesen hazatérő Szolnoki Olaj férfi kosárlabdacsapatát a Tisza-parti megyeszékhelyen.

A város főterére begördülő csapatbuszt szurkolók százai vették körül, majd a bajnoki és kupagyőzelmek hangulatát idéző éljenzéssel üdvözölték a lettországi Ventspilsben az Eurochallenge-kupa négyes döntőjébe jutott játékosokat és a klub vezetőit.

Pezsgős köszöntés
Pezsgős köszöntés

Az idegenben bravúrgyőzelmet aratott kosarasokat a Városháza dísztermében Szalay Ferenc polgármester, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke köszöntötte. Beszédében méltatta a csapat teljesítményét és hangsúlyozta: reményei szerint az Olaj sikere más honi klubokat is arra bátorít, hogy vállalják a nemzetközi kupaszerepléssel járó áldozatokat.

Felidézte: a Szolnoki Olaj kedden sporttörténelmet írt, hiszen férfi vonalon eddig csak a Budapesti Honvéd játszott elődöntőt nemzetközi sorozatban még 1958-ban, akkor a fővárosiak végül bronzéremmel zártak a BEK-ben. Emlékeztetett: a szolnoki gárda idei szezonban elért eddigi eredményei okot adnak az ünneplésre, ám a kihívások másik fele még ezután következik.

Szolnokon megadták a módját
Szolnokon megadták a módját

Az ünnepi koccintást követően a játékosok a Városháza erkélyén köszönték meg a főtéren rájuk váró tömegnek a fogadtatást. Báder Márton, a csapat kapitánya a szurkolókhoz szólva úgy fogalmazott: ha már a négyes döntőig eljutottak, megpróbálnak hasonló sikerrel „végigmenni” a sorozaton.

Tóth Zoltán, a szolnoki klub ügyvezető igazgatója a távirati iroda kérdésére válaszolva a helyszínen megerősítette: a szerda esti határidő lejárta előtt beadták a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa négyes döntőjének megrendezésére irányuló jelentkezést. A magyarok a debreceni Főnix Csarnokban adnának otthont az április 27–29-én sorra kerülő eseménynek. A vezető tudomása szerint a Final Fourba szintén bejutott török Besiktas 200 ezer eurót ajánlott a program lebonyolításáért, mely – ahogyan fogalmazott – a szolnoki lehetőségekhez képest „más kategória”.

A magyar és a török együttes mellett a francia Chalon, valamint az orosz Ljuberci harcolta ki a részvételt. A szolnokiak elődöntős ellenfele az isztambuli gárda lesz. A finálé helyszínéről várhatóan szombaton dönt az Európai Kosárlabda Szövetség (FIBA Europe) vezetősége.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik