Férfi kosárlabda: olimpiai reménységek Fehérváron

Vágólapra másolva!
2014.12.18. 16:41
December 27. és 30. között nagyszabású nemzetközi U16-os fiútornának ad otthont Székesfehérvár a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia rendezésében az Alba Regia SC-vel, a Magyar Olimpiai Bizottsággal és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével közösen.

Azt már az elmúlt években megszokhattuk, hogy a Vodafone Sportcentrumban a Szent István-kupa keretei között Európa rangos klubcsapatainak utánpótlásgárdái találkoznak, ám az Olimpiai Reménységek Tornáján nyolc ország – Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Ausztria, Szlovénia, Szerbia és Románia – válogatottjával ismerkedhetnek meg a kilátogatók.


„Ezek a fiatalok talán egyszer olyan olimpia résztvevői lehetnek, amelyre a szövetség már régóta vár. Nem könnyű feladat, ha ezt ki kell vívni, ám abban az esetben, ha házigazdái lehetünk az eseménynek, akkor már nem reménytelen, és ez akár 2024-ben realizálódhat” – hangsúlyozta Kiss Norbert sportért felelős helyettes államtitkár.

Az 1999-es korosztály jelenleg Bukarestben, a Balkán Kupán szerepel, ez a fehérvári torna, pedig a jövő évben megrendezésre kerülő Európa-bajnokságot megelőző főversenynek számít.

A házigazdák részéről Dávid Kornél, a fehérvári kosárlabda-akadémia névadója kiemelte:

„Örülünk annak, hogy ismét ilyen rangos eseményt rendezhet Székesfehérvár. Az ilyen rendezvények alkalmával derül ki az, hogy azok az erőfeszítések, amelyek az elmúlt években történtek, nem voltak hiábavalók, mert ezek nélkül nem lehetne válogatott szintű tornának otthont adni. Egyedülálló, hogy láthatjuk azokat a korosztályos válogatottakat, amelynek játékosai egyszer majd tényleg ott lehetnek az olimpián."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik