Férfi kosár NB I: Nyíregyházán megállapodtak a kulcsemberekkel

B. T., Gy. F.B. T., Gy. F.
Vágólapra másolva!
2021.06.09. 11:57
null
Mohácsi Máté (jobbra) szerint kockázatos négy légiós nélkül felállni (Fotó: Kelet-Magyarország/Pusztai Sándor)
A férfi kosárlabda NB I-be feljutó Nyíregyházát ügyvezetőként és játékosként is segítő Mohácsi Máté nem jelentené ki előre, hogy újonccsapata biztosan a kiesés ellen küzd majd.

 

Mohácsi Máté, a Hübner-Nyíregyháza BS játékos-ügyvezetője nagy mágus. 2019-ben feljutott az élvonalba az OSE Lions együttesével, 2020-ban a koronavírus-járvány miatt menet közben törölték a bajnokságot, míg idén sportvezetőként és bedobóként segített abban, hogy visszakerüljön az NB I-be a nyírségi gárda – innen azonban nem megy új állomáshelyre, mielőtt reménykedni kezdenének az NB I B Piros-csoportjának csapatai...

„A döntő utáni hétfőn már munkába kellett állnom – szögezte le a 31 éves, nyíregyházi születésű Mohácsi. – Nem titok, a magyar maggal idény közben is zajlottak az egyeztetések, mindenki arra várt, jussunk fel végre, s mivel sikerült, egy-két napon belül meg is állapodtunk a kulcsemberekkel, de neveket egyelőre nem szeretnék mondani. Az edzőnk, Borisz Maljkovics beugróként, kényszerhelyzetben vette át a posztot márciusban – az eredmények azt mutatják, jó döntést hoztam a kinevezésével. A csapat vezérként tekintett rá, s bár csak az elmúlt három hónapra egyeztünk meg vele, tartom magam az ígéretemhez, hogy helye van a szakmai stábban.”

A gárdát erősítette a tapasztalt amerikai-Puerto Ricó-i irányító, Emmanuel Ubilla, aki rendkívül stabil teljesítménnyel rukkolt ki, neki mérlegelnie kell, van-e elég motivációja az elitben szerepléshez, és persze az is kérdés, rá van-e szüksége a klubnak a cél eléréséhez, a stabil bennmaradáshoz.

„Kisebb költségvetésű csapatok is vihetik sokra, ezt megmutatta idén a Szeged vagy tavaly az Oroszlány, amely a miénknél nem sokkal erősebb magyar maggal a nyolcadik-kilencedik helyen állt a félbeszakadt bajnokságban – folytatta Mohácsi. – Tehát nem mondanám előre, hogy biztosan a kiesés elől menekülő csapat lesz a miénk. Nem gondolom, hogy öt légiósra lenne szükségünk, négy alá menni viszont rizikós, igyekszünk megtalálni az ár-érték arányban legjobb játékosokat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik