Férfi kosárlabda NB I: a feltételek megteremtésén is dolgoznak a DEAC-nál

Vágólapra másolva!
2022.09.28. 17:15
null
Az idénynyitó sajtótájékoztatón az új vezetőedző, David Dedek is felszólalt (Fotó: DEAC)
A megfelelő feltételek megteremtése kulcsfontosságú lesz a héten rajtoló szezonban a férfi kosárlabda NB I-ben szereplő DEAC-nál.

Az előző idényben a középház ötödik, utolsó helyén záró hajdúságiak szerdai sajtótájékoztatóján Bács Zoltán egyetemi kancellár hangsúlyozta, ahhoz, hogy sikeres bajnoki év következhessen, végig kell mennie a szezonnak, s a mérkőzés- és edzéshelyszíneket biztosítani kell a csapatoknak.

Közölte, októbertől drágább lesz az energia, ami hatalmas feladat elé állítja a klubot, az egyetemet és a várost is. Barcsa Lajos alpolgármester szerint az a cél, hogy a közönség a következő szezonban is első osztályú mérkőzéseket lásson, mivel a kosárlabda a második-harmadik legnépszerűbb sportág Debrecenben. Elmondta, mivel az Oláh Gábor utcai sportcsarnok is a város tulajdonában van, bíznak benne, hogy a rezsiköltségek nehézségeit át tudják hidalni. Becsky István szakosztályvezető közölte, a némileg csalódást keltő múltkori szereplés után szeretné, ha a csapat újra elnyerné a szurkolók bizalmát.

A nyár folyamán jelentősen átalakult a keret, kezdve a vezetőedzői pozícióval, melyet David Dedek személyében egy olyan szlovén szakember fog betölteni, aki személyiségében és a sportághoz való hozzáállásában is maximálisan képviseli a klub értékeit. A légiósok közül csak Djordje Drenovac maradt, aki mellé három amerikai érkezett, és kíváncsian várjuk, mire lesznek képesek– tette hozzá.

A júniusban kinevezett David Dedek méltatta a remek munkakörülményeket, és kifejtette, jól sikerült az együttes felkészülése.

Egy célt fogunk kitűzni hétről hétre, hogy legyőzzük soron következő ellenfelünket. Azon leszünk, hogy gyorsan magunk mellé állítsuk közönségünket– mondta az 51 éves tréner. A DEAC szombaton 18 órától Sopronban kezdi meg az idényt, az első hazai mérkőzését pedig október 8-án vívja a Nyíregyháza ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik