Férfi kosár: Vojvoda Dávid debütált az olasz élvonalban

Vágólapra másolva!
2019.09.26. 18:52
null
Vojvoda Dávid öt pontot szerzett a nyitányon (Fotó: basketinside.com/Flick)
Egy szinte végig nyílt, fordulatos összecsapáson maradt alul Vojvoda Dávid Reggio Emiliája Bresciában az olasz élvonalban.

 

Válogatott bedobónk csereként,az első negyed 5. percében beállva debütálhatott az olasz első osztályban. Vojvoda összesen 12perc 58 másodpercet tölthetett a pályán első olasz bajnokiján, ezalatt 5 pontot (duplából 0/1, triplából 1/2, büntetőből 2/2)tett a közösbe, volt 2 asszisztja, 1 (védő)lepattanója, 1 kiharcolt faultjaés 3 személyi hibája (4VAL).

Nagy lendülettel vetette magátbele a mérkőzésbe, még két perce sem volt a parketten, amikor már 5 pont állt a neve mellett. Valószínűleg a túlzott bizonyítási vágy miatt is honfitársunk talán kicsit túl is pörögte az első perceit, amelynek következtében gyors egymásutánban2 személyi hibát is összeszedett, így kénytelen volt hamar lecserélni őt mestere.

Mindeközben a két csapat fej fej mellett, váltott vezetésselés a védekezéssel kevésbé törődve gyűrte egymást. Ahazaiakat az új igazolás, Lansdowne, míg a vendég piros-fehéreket Johnson-Odom húzta. A negyedik negyed 7. percéig nem változott a találkozó kezdeti forgatókönyve, ám az utolsó két és fél percben az addig alig valamit mutató Brian Sacchetti vezérletéveljobban hajrázott az Esposito-alakulat, és megérdemelten tartotta otthon a két bajnoki pontot.

A 28 éves Vojvoda júniusban hagyta el a Szolnoki Olaj gárdáját, és kétéves szerződést kötött új együttesével.

Germani Basket Brescia–Grissin Bon Reggio Emilia 90–82
Brescia legjobb dobói:D. Lansdowne 23/9,T. Cain 15,K. Horton 15/9.
Reggio Emilia legjobb dobói:D.Johnson-Odom 22/9, L. Candi 11/9, R. Upshaw10/6.

Vojvoda Dávid és a Grissin Bon Reggio Emilia legközelebba Serie A 2. fordulójában, szeptember 28-án, szombaton 20.30-tól a Dolomiti Energia Trentinótfogadja hazai pályán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik