HIRDETÉS
HIRDETÉS
DIGI Sport – Sport 24 2018.01.13 19:14 Frissítve: 2018.01.13 21:11

Férfi kosár: Speciális meccs következik – Hanga Ádám

Megszakadt a Barcelona kosárcsapatának az ötmeccses győzelmi sorozata, miután Athénban – Euroliga-mérkőzésen – 84–75-re kikapott a Panathinaikosztól. A következő találkozó sorsdöntő lesz a csapat számára, mert ha nem nyer, ismét gödörbe kerülhet – vélekedik Hanga Ádám, aki a DIGI Sport híradójának adott telefoninterjút.

HIRDETÉS


„A legfontosabb számunkra, hogy ne történjen meg velünk az, ami előtte megtörtént, hogy nagyon-nagyon jól játszottunk, kikaptunk egy meccsen, de ez az egy meccs nem csak ez az egy meccs lett, hanem jött egy négy-öt mérkőzéses vereségsorozat. Ezért a legfontosabb most a következő mérkőzés, arra kell figyelnünk, hogy ne essünk vissza abba a gödörbe, amiből nagyon nehéz volt a legutóbb is kilábalni. Most kikaptunk egy meccsen, ez megtörténhet, mert mindig ki lehet kapni egy mérkőzésen – igaz, Athénban nem játszottunk annyira rosszul. De most nincs más választásunk, minthogy a következő találkozóra koncentráljunk. A következő ellenfél kicsit speciális, hiszen a Málaga ellen játszunk, amelytől néhány héttel ezelőtt kikaptunk, és az nagyon fájó vereség volt. Merthogy a spanyol bajnokságban kaptunk ki otthon, az öt-hat meccses vereségsorozatunk közepén” – nyilatkozta Hanga Ádám a Sport 24-nek.

A magyar kosaras – az Euroleague.net szerint – három pontot szerzett, hat lepattanót gyűjtött be, két asszisztja volt, és ő töltötte a legtöbb időt – 25 percet – a pályán a vendégcsapatból.

Hanga Ádám arról is beszélt, hogy a január rendkívül fontos a Barcelona számára, méghozzá azért, nehogy a csapat leszakadjon a legjobb nyolctól, a célja sokkal inkább az, hogy bekerüljön oda az Euroliga tabelláján.

„Fontos több okból is a január, nagyon sokat játszunk idegenben, nagyon erős csapatok ellen, ezért is lényeges, hogy tartsuk a jó formát. Illetve február közepén lesz a kupa, ami nagyon fontos sorozat Spanyolországban. Szeretnénk oda jó formában érkezni” – tette hozzá a magyar klasszis.

 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.26 11:53:39

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN

A műtét után lábadozó kosaras a következő idényben aranyérmeket akar szerezni.

2018.06.20 00:01:00

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Az is nagyon fontos lenne, hogy legjobbjaink esetenként kilépjenek saját kereteink közül, elindulhatnának világot látni, belekóstolni nívósabb bajnokságok légkörébe.

2018.05.19 10:55:59

Kosárlabda NÉMETH ANDREA

„Azt hittem, tudom, hol van a teljesítőképességem határa, de Roberto Íniguez jobban tudta.”

2018.05.17 00:01:39

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. A budapesti rothadás nem tegnap indult.

2018.04.24 22:28:51

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Fültanúja voltam annak, amikor a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) egyik munkatársa azt mondta a rendezvény sajtófőnökének a soproni Euroliga négyes döntő utáni partin: imádja Magyarországot, az itteni események megszervezésével soha sincs probléma, honfitársaink szorgalmasak, figyelnek az apró részletekre, és remek vendéglátók.

HIRDETÉS
HIRDETÉS