DIGI Sport – Sport 24 2018.01.13 19:14 Frissítve: 2018.01.13 21:11

Férfi kosár: Speciális meccs következik – Hanga Ádám

Megszakadt a Barcelona kosárcsapatának az ötmeccses győzelmi sorozata, miután Athénban – Euroliga-mérkőzésen – 84–75-re kikapott a Panathinaikosztól. A következő találkozó sorsdöntő lesz a csapat számára, mert ha nem nyer, ismét gödörbe kerülhet – vélekedik Hanga Ádám, aki a DIGI Sport híradójának adott telefoninterjút.„A legfontosabb számunkra, hogy ne történjen meg velünk az, ami előtte megtörtént, hogy nagyon-nagyon jól játszottunk, kikaptunk egy meccsen, de ez az egy meccs nem csak ez az egy meccs lett, hanem jött egy négy-öt mérkőzéses vereségsorozat. Ezért a legfontosabb most a következő mérkőzés, arra kell figyelnünk, hogy ne essünk vissza abba a gödörbe, amiből nagyon nehéz volt a legutóbb is kilábalni. Most kikaptunk egy meccsen, ez megtörténhet, mert mindig ki lehet kapni egy mérkőzésen – igaz, Athénban nem játszottunk annyira rosszul. De most nincs más választásunk, minthogy a következő találkozóra koncentráljunk. A következő ellenfél kicsit speciális, hiszen a Málaga ellen játszunk, amelytől néhány héttel ezelőtt kikaptunk, és az nagyon fájó vereség volt. Merthogy a spanyol bajnokságban kaptunk ki otthon, az öt-hat meccses vereségsorozatunk közepén” – nyilatkozta Hanga Ádám a Sport 24-nek.

A magyar kosaras – az Euroleague.net szerint – három pontot szerzett, hat lepattanót gyűjtött be, két asszisztja volt, és ő töltötte a legtöbb időt – 25 percet – a pályán a vendégcsapatból.

Hanga Ádám arról is beszélt, hogy a január rendkívül fontos a Barcelona számára, méghozzá azért, nehogy a csapat leszakadjon a legjobb nyolctól, a célja sokkal inkább az, hogy bekerüljön oda az Euroliga tabelláján.

„Fontos több okból is a január, nagyon sokat játszunk idegenben, nagyon erős csapatok ellen, ezért is lényeges, hogy tartsuk a jó formát. Illetve február közepén lesz a kupa, ami nagyon fontos sorozat Spanyolországban. Szeretnénk oda jó formában érkezni” – tette hozzá a magyar klasszis.

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.12.30 09:55:25

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN, GYŐRI FERENC

Medgyessy a legjobb • Svitek a nagy búcsúzó, Krivacsevics és Székely a két nagy visszatérő.

2017.12.29 09:51:47

Kosárlabda BOBORY BALÁZS, GYŐRI FERENC

Vovjoda Dávid az év legjobbja, Lóránt Péteré az év kosara, a ZTE-bronz az év meglepetése.

2017.12.22 17:08:52

Kosárlabda GYŐRI FERENC

Szabó Eszter első karácsonyára talán még nem kosárlabdát hoz a Jézuska...

2017.12.17 12:22:55

Kosárlabda BOBORY BALÁZS, DÖMÖTÖR CSABA

„Gyerekként a suliban annyit tudtam, hogy mi Amerikában élünk, aztán ott van Európa..."

2017.12.12 09:58:01

Kosárlabda GYŐRI FERENC

NS-INTERJÚ. Golomán György: Sokat fejlődtem itt, Amerikában az elmúlt három évben.