Kosár: Somogyi Olaszországban folytatja - sajtóhír

KEZDŐ5.HU KEZDŐ5.HUKEZDŐ5.HU KEZDŐ5.HU
Vágólapra másolva!
2014.10.01. 12:51
Az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapatától távozó center, Somogyi Gergely az olasz A2 ligában folytatja a pályafutását – jelentette Twitterén David Pick szakíró.

Somogyi a szezont követően a Utah Jazz Summer League-csapatába kapott meghívást, de edzőtábor-szerződést már nem kínáltak számára. A szakíró szerint a magasember új együttese a Benacquista Latina, amely az A2 Silver (tulajdonképpen a harmadosztály) újonca.

A Latina egyébként rendelkezik már két külföldivel (a légióskorlátozás mindenkire vonatkozik, tehát az EU-s útlevél sem jelent „felmentést"). Az irányító Anthony Fisher viszont várhatóan távozik, mert a napokban átigazolták a Milanót és Pesarót is megjáró olasz-amerikai veteránt, Mike Nardit, így Fisher feleslegessé vált. Somogyi várhatóan a másik légióssal, az exkörmendi Kyle Austinnal párban játszik a palánkok alatt.

A Latina csapatbemutatása egyébként csütörtökön lesz, vasárnap este pedig már el is indul az A2 Silver bajnokság, amelyet idegenben kezdenek a Recanati ellen (a Recanati csarnokának betiltása miatt Pesaróban).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik