Férfi kosár NB I: Sztojan Ivkovics visszatér a KTE-hez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.25. 15:46
A férfi kosárlabda NB I 2016–2017-es idényében a nyolcadik helyen végző Kecskemét tulajdonosai megtartották szezonzáró értékelésüket, amelyen a játékoskeret érintő változásokról is szó esett – számolt be róla a csapat hivatalos honlapja.

A csapat tulajdonosai elégedettek voltak a bajnoki szerepléssel és a klub működtetésével, és a következő szezonban is optimistán, de a realitást figyelembe véve határozzák meg a célokat.

A tervek megvalósításában nagy szerepe lesz a férfiválogatott szövetségi kapitányának, a korábban a csapat vezetőedzőjeként tevékenykedő Sztojan Ivkovicsnak, aki szakmai igazgatóként csatlakozik a klubhoz – az ő feladata a sportvállalat teljes szakmai stratégiájának működtetése. A vezetőedzői feladatokat továbbra is Forray Gábor látja el.

Bár a játékoskeret egyben tartására törekszik a Kecskemét, fontos távozókat is bejelentettek. Ivosev Tomiszlav három év után elhagyja a KTE-t, mint ahogy a felnőttkerethez 2009-ben csatlakozó Mészáros Máté, a 2011 óta a csapatot szolgáló Hegedűs Gergely és az ebben a szezonban érkező Milutin Djukanovics is távozik.

„Nagyon jól éreztem magam Kecskeméten, úgy gondolok majd a városra mint számomra fontos és kedves helyre – köszönt el közleményében a magyar állampolgársággal is rendelkező Ivosev. – Sok jó embert ismertem meg, sok barátot találtam. Éppen ezért szeretném megköszönni a segítséget, a támogatást a klub tulajdonosainak, a vezetőknek, a szurkolóknak és persze az edzőknek is, a csapat többi tagjának pedig nagyon sok sikert és boldogságot kívánok!”

A távozó játékosok helyére három új kosaras igazolását tervezi a klub.

A Kecskemét ebben a szezonban egy gyengébb alapszakaszt követően remek középszakaszt produkált, mellyel kiharcolta a a rájátszásba jutást – a KTE az első helyen kiemelt Alba Fehérvárral szemben 3–0-s összesítéssel maradt alul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik