Férfi kosár NB I: keményít a Körmend, távozik két légiós

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.26. 13:27
Az elmúlt időszak gyenge eredményei miatt az Egis Körmend férfi kosárlabdacsapatának vezetősége úgy döntött, hogy felbontja Darrin Govens és Marko Kolarics szerződését, valamint megvonja a játékosok prémiumát. Az együttes nyolc forduló alatt eddig csak egyszer tudott nyerni a bajnokságban.

„Az eddigi szereplés méltatlan a Körmend hagyományaihoz és jelenlegi körülményeihez is, ezért lépnünk kellett – mondta Zsebe Ferenc, a vasi piros-feketék ügyvezetője. – Kedden ültünk le a csapattal, s elmondtuk, hogy felbontjuk Govens és Kolarics szerződését. Előbbi helyére keresünk új idegenlégióst, és amíg nem találunk, Momcsilo Latinovics léphet pályára harmadik külföldiként."

Az ügyvezető hozzátette: Kolarics december másodikáig még velük marad, addig igyekeznek segíteni neki abban, hogy új klubot találjon. Az ő helyére nem terveznek új igazolást; azt remélik, ha több lehetőséget kapnak a keret magyar centerei, akkor az ő teljesítményük is feljavul.

„A többiek felé is jeleztük, hogy sokkal harcosabb, odaadóbb játékot várunk el, és ha ez nem lesz látható az év utolsó mérkőzésein, újabb változások következnek – folytatta Zsebe. – Pénzügyi szankciókat is életbe léptettünk, amelyek egészen a rájátszásig életben maradnak. Ha a gárda ott lesz a legjobb nyolc között, akkor a visszatartott pénzeket kifizetjük, ellenkező esetben ez nem történik meg."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik