Férfi kosár NB I: ifjúsági olimpiai ezüstérmest igazolt a TF

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.09.12. 12:07
A férfi kosárlabda NB I-ben újonc Tehetséges Fiatalok Budapest (TF) átigazolta az ifjúsági olimpiai ezüstérmes szerb Andrija Szarenacot.

A TF szerdai tájékoztatása szerint a 23 éves irányító egy évre írt alá a férfi élvonalbeli bajnokság egyetlen fővárosi klubjánál.

Szarenac a tavalyi Universiadén negyedikként zárt a szerb csapattal, 2014 és 2018 között pedig az egyesült államokbeli Keiser Egyetemen tanult, az ottani együttes színeiben a legutóbbi szezonban 31 mérkőzésen átlagban 13.5 pontot dobott és 5.5 asszisztot (gólpasszt) adott.

„Korábban volt lehetőségem megnézni a Szolnok csapatát az ABA Ligában, és úgy vélem, hogy az NB I nagyon kemény bajnokság, sok jó játékossal, akik minden évben versenyképessé teszik a ligát” – mondta a szerződés aláírása után a szerb kosaras.

A TF június 2-án, a Vasas legyőzésével jutott fel az élvonalba, és július 19-én teljesítette az A-csoportos versenykiírás feltételeit, a Magyar Kosárlabda-szövetség elnökségének döntése értelmében pedig augusztus 14-én biztossá vált, hogy indulhat az NB I 2018–2019-es idényében. A TF a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportközpontjában, az idén áprilisban átadott, 1326 férőhelyes Ludovika Arénában fogadja majd ellenfeleit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik