Férfi kosár MK: szurkolói fotók előtt rendezik a nyolcas döntőt

Vágólapra másolva!
2021.04.06. 16:54
null
Legutóbb, két éve a Szolnok nyerte a kupát (Fotó: Unger Tamás)
Virtuális szurkolói fotók díszíthetik a Ludovika Arénát szerdától vasárnapig a férfi kosárlabda Magyar Kupa küzdelmei alatt – jelentette az MTI.

A magyar szövetség (MKOSZ) tájékoztatása szerint noha a Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupát a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül bonyolítják le, egy innovatív digitális megoldásnak köszönhetően a szurkolók virtuálisan bejuthatnak a helyszínre. A „Seyu - Együtt a győzelemért!" magyar fejlesztésű applikáción keresztül ugyanis a rajongók a meccsek előtt és közben is tudnak képeket készíteni, motiváló üzeneteket adni hozzájuk és posztolni őket az arénában lévő digitális felületekre. Mind a nyolc szurkolótábor képei megjelennek a mérkőzések alatt a pálya melletti LED-felületeken, valamint az óriás kijelzőn is.

A letölthető alkalmazás révén a csapatok színeivel és címerével ellátott szurkolói képeket meg lehet osztani bármilyen közösségi portálon is, illetve az MKOSZ is megosztja majd őket egy albumban.

A kupaküzdelmek szerdai nyitányán a legutóbbi aranyérmes és bajnoki alapszakaszgyőztes Szolnoki Olajbányász az Alba Fehérvárral találkozik. Az elődöntőket pénteken vívják, a helyosztókra pedig vasárnap kerül sor. A sorozat győztese hárommillió, az ezüstérmes 1.5 millió, a bronzérmes 900 ezer forintot vihet haza.

Tavaly áprilisban a koronavírus-járvány miatt törölték a Debrecenbe kiírt MK-t, míg 2019-ben a győri torna fináléjában a Szolnok 92–83-ra verte a Szombathelyt. Ez a két csapat idén már az elődöntőben találkozhat.

Az elődöntőket, valamint a finálét élőben, a bronzmérkőzést felvételről közvetíti az M4 Sport.

KOSÁRLABDA
FÉRFI MAGYAR KUPA, NYOLCAS DÖNTŐ
BUDAPEST, LUDOVIKA ARÉNA
NEGYEDDÖNTŐ
ÁPRILIS 7., SZERDA
13.00: Alba Fehérvár–Szolnoki Olajbányász (1.)
15.30: Falco KC Szombathely–PVSK (2.)
18.00: Debreceni EAC–SZTE-Szedeák (3.)
20.30: Atomerőmű SE–Egis Körmend (4.)

ELŐDÖNTŐ
ÁPRILIS 9., PÉNTEK

15.00: 1. elődöntő (Tv: M4 Sport)
17.45: 2. elődöntő (Tv: M4 Sport)

HELYOSZTÓK
ÁPRILIS 11. VASÁRNAP

16.30: bronzmérkőzés
19.30: döntő (Tv: M4 Sport)
(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik