Férfi kosár: megműtötték az Alba centerét, heteket hagy ki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.20. 16:48
Megműtötték Lóránt Pétert, a férfi kosárlabda NB I-ben szereplő Alba Fehérvár centerét. A csapatkapitányra két-három hét kihagyás vár – írja a klub hivatalos honlapja.

Lóránt bal térdét kellett megoperálni – tavaly szeptemberben a jobb térdén hasonló műtétet hajtottak végre –, a beavatkozásra hétfő délután került sor Székesfehérváron. A válogatott center így el sem utazott az Albával Olaszországba, a Varese elleni Európa-kupa-csoportmeccsre.

„Hetek óta éreztem a fájdalmat, beszakadt a porc, ezért döntöttünk az operáció mellett. A főorvos úrral, valamint a vezetőedzővel, Dzunics Braniszlavval megbeszéltük a lehetőségeket, és úgy határoztunk, ez az időpont megfelelő az operációra, ugyanis a Varese elleni idegenbeli meccsnek szerencsére nincs tétje, mivel biztosan továbbmegyünk a csoportból. A Porto elleni hazai, és a Rilszkivel szemben idegenben aratott győzelemmel már korábban bebiztosítottuk a továbbjutást. Pedig szívesen ott lettem volna a fiúkkal, a Vareséban található kosárcsarnokhoz kellemes emlékek fűznek, többször léptem pályára ott olasz bajnokin és kupamérkőzésen. A netes közvetítést természetesen nézem, drukkolok a fiúknak” – idézi Lóránt Pétert az Alba honlapja.

A center hozzátette: a szombati varratszedést követően hétfőn kezdi a gyógytornát, és várhatóan két-három hetet kell majd kihagynia.

Az Európa-kupában már továbbjutott Alba az NB I-ben hét meccset követően az ötödik helyen áll, vasárnap este Fehérváron kapott ki a Szolnoki Olaj elleni rangadón.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik