Férfi kosár: megmutatkozott az értékkülönbség – Izland ellen más lesz

GYŐRI FERENC (KAZANY)GYŐRI FERENC (KAZANY)
Vágólapra másolva!
2017.08.12. 09:22
null
Izland ellen játszik legközelebb a magyar válogatott
Letargiának nyoma sem volt a magyar válogatott tagjainak körében a pénteki, Oroszország elleni vereség után. Főként, hogy a teljes keret évi összkeresete még csak egy-egy Euroligában játszó orosz sztár fizetését sem éri el... 

 

Persze szó sincs arról, hogy csak a pénzen múlna és a kosárlabda egzakt közgazdasági tudomány lenne, de iránymutatónak elfogadható. A házigazda magabiztosan győzött, ám nem volt nyomasztó a fölénye. Az világosan látszott, hogy a fiatal magyar játékosok nagy részének szokni kell még a hasonló légkörű összecsapásokat.

A következő ellenfél, a szintén Európa-bajnoki résztvevő Izland a pénteken látottak alapján (90–66-os vereség Németország ellen) a mieinkhez hasonló játékerőt képvisel, sőt, kicsivel talán gyengébbnek is tűnik. Futnak és dobnak mindenhonnan a játékosok, de kissé sematikus a mutatványuk – az első félidőben sokáig vezettek, aztán felőrölték őket a magassági fölényben lévő németek. Kérdés, mennyire működik ellenük, amit ezen a napon gyakorol nemzeti csapatunk. Továbbra sem az eredmény lesz tehát fókuszban, hanem a saját játék precizitásának javítása éles helyzetben. És egyáltalán nem lehet kizárni, hogy ez győzelmet eredményez! Hogy ezúttal melyik két ember marad ki a keretből, még nem eldöntött, de valószínűleg ismét egy center és egy hátvéd pihenhet.

A MAGYAR EGYÜTTES TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEI
Szombat:

Magyarország–Izland 16.00
Vasárnap:
Németország–Magyarország 15.30

A MAGYAR VÁLOGATOTT TOVÁBBI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Augusztus 19-20., Székesfehérvár: Magyarország–Izland (két mérkőzés)
Augusztus 24-26., Varsó: Magyarország, Anglia, Lengyelország, Irán

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik