Videó: Hanga blokkja után kiterült a korábbi NBA-játékos

Vágólapra másolva!
2016.10.28. 14:35
A Hanga Ádámot foglalkoztató Baskonia férfi kosárlabdacsapata tovább mélyíti a keretét – csütörtök este hivatalosan is átigazolta az NBA-ben hét idényt lehúzó Chase Budingert.

Csütörtök este a Baskonia kikapott az Olympiakosztól az Euroliga 4. fordulójában, Sito Alonso vezetőedző pedig a meccs utáni sajtótájékoztatón mondta el, hogy a csapat átigazolja Chase Budingert – ezt a gárda nem sokkal később hivatalosan is megerősítette.

A 28 éves kiscsatár hét szezont húzott le az NBA-ben, a 2009-es draft 44. választottja volt, és karrierje a Houston Rocketsnél indult – három évet töltött a texasiaknál, hármat a Minnesota Timberwolvesban, majd az előző idényben az Indiana Pacersnél kezdett, a szezont pedig a Phoenix Sunsnál fejezte be.

Legjobb éveiben 9.5-10.0 pont között átlagolt 3.5-4.0 pattanóval és 40 százalék környéki triplával, de rettenetesen hullámzott a külső dobása, védekezésben sosem volt jó (NBA-szinten), 2012-es súlyos térdsérülése óta pedig legnagyobb erősségéből, az atletikusságából is sokat veszített (ő korábban egyébként röplabdázott).

Érdekes kérdés lesz, hogy mit tud hozzátenni majd a játékhoz Európában – valószínűleg Hanga Ádám és Tornike Sengelia cseréje lesz, a hírek szerint használni fogják négyesként is.

PAPANIKOLAU NEM SZÁMOLT HANGÁVAL
Hanga Ádám a Baskonia csütörtöki Euroliga-mérkőzésén kitett magáért, egy csodás blokkot is kiosztott. Áldozata a korábban a Barcelonában, a Houston Rocketsben és a Denver Nuggetsben is megforduló Kosztasz Papanikolau volt, aki a blokk után úgy kiterült, mint egy béka.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik