Férfi kosár: Govens letette az állampolgársági esküt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.04. 12:07
null
Govens Darrin ünnepélyes keretek között letette a magyar állampolgársági esküt (Fotó: szombathely.hu)
Govens Darrin, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely férfi kosárlabdacsapatának játékosa hétfő reggel letette az állampolgársági esküt, ezzel amerikai-magyar kettős állampolgár lett – adta hírül a szombathely.hu.

 

A 29 esztendős játékos hivatalos papírjai nem készültek el november végéig, így nem lehetett ott a magyar válogatottban a Lengyelország és a Koszovó elleni világbajnoki selejtezőin, most azonban minden akadály elhárult a bemutatkozása elől.

„Számomra teljesen elfogadható, hogy egy másik ország állampolgára lettem. Boldog vagyok amerikai-magyarként!” – mondta Govens a falcokc.com-nak, majd azt is elárulta, milyen volt számára a magyar válogatottal készülni.

„Fantasztikusan éreztem magam, kiváló volt a csapatszellem, jó volt megtapasztalni az edzők és a leendő játékostársak stílusát. Az meg különösen jólesett, hogy a család, a barátok és Szombathelyről mindenki, különösen a rajongók, a szurkolók is támogattak!”

„Keményen készülő, céltudatos és okosan játszó válogatott a magyar. Azt gondolom, hogy a csapatnak az egy-egy vereség és győzelem után megmaradt az esélye, és minden feltétel adva van, hogy februárban életben tartsuk a továbbjutás esélyeit.”

Govens valószínűleg a február 23-ai, Litvánia elleni mérkőzésen mutatkozhat be a nemzeti együttesben.

A MAGYAR VÁLOGATOTT VB-SELEJTEZŐS PROGRAMJA
November 24.:
Lengyelország–MAGYARORSZÁG 70–60
November 26.:
MAGYARORSZÁG–Koszovó 84–76
2018. február 23.:
Litvánia–MAGYARORSZÁG
2018. február 26.:
MAGYARORSZÁG–Lengyelország
2018. június 28.:
Koszovó–MAGYARORSZÁG
2018. július 1.:
MAGYARORSZÁG–Litvánia

A C-csoport első három helyezettje jut tovább a következő körbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik