Férfi kosár Euroliga: Hangáék győzelemmel kezdtek

ZSIVERA GÁBOR, KERESZTURY GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR, KERESZTURY GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2016.10.15. 00:04
A Hanga Ádámot a soraiban tudó Baskonia Vitoria Gasteiz egy ponttal legyőzte az Efest a férfi kosárlabda Euroliga alapszakaszának első fordulójában.

A magyar légiós csapata nagyon hektikus mérkőzést nyert meg egy ponttal a végjátékban a tavalyi vitoriai edző, Velimir Perasovic Efese ellen.

Hanga Ádám kezdőként 30.5 percet játszott, ami alatt 6 pontot szerzett, továbbá volt 4 lepattanója, 4 gólpassza, 2 blokkja és 4 kiharcolt faultja kipontozódásáig, ám tőle nem megszokott módon ezúttal negatív karriercsúcsot jelentő 7 labdaeladást is feljegyeztek a neve mellé. Mezőnyből sem igazán ment neki a dobás (1/6 és 0/4 triplából), a büntetőkkel azért nem állt hadilábon (4/6).

Nagyon határozottan kezdett a nagyon sok változáson átesett baszk alakulat, de 10–2-es hazai vezetés után percek alatt fordított a török gárda, amelyben Bryant Dunston és mezőnyposzton Jayson Granger kezdetben nagyon nagy erőfölényben volt. Ez egészen addig ment így, míg a nyár egyik talán legnagyobb „stealje", a német élvonalból igazolt Johannes Voigtmann be nem állt és támadásban is egymás után kezdte dobni az extra kosarakat.

Mivel Andrea Bargnani (26 pont, 10/14 mezőnyből) és Toko Sengelia (16 pont, 9 lepattanó) legjobb formáját mutatta, így azt is elbírta a Baskonia, hogy a tűzkezű hátvédektől most kevesebb pont érkezzen. Két perccel a lefújás előtt úgy tűnt, hogy le is tudja zárni a meccset Sito Alonso legénysége, ám onnantól nagyon leállt a pontgyártással a spanyol gárda, egyenlíteni tudott az Efes Bryce Cotton büntetőivel, ám az utolsó szó az egykori 1/1-es draftválasztotté, Bargnanié volt, aki kettőből egy jó büntetőjével megnyerte a meccset a hazaiaknak.

FÉRFI KOSÁRLABDA EUROLIGA
ALAPSZAKASZ, 1. FORDULÓ
Baskonia Vitoria Gasteiz (spanyol)–Anadolu Efes (török) 85–84
A Baskonia legjobb dobói:
Bargnani 26/6, Shengelia 16, Voigtmann 12/6
Az Efes legjobb dobói: Brown 16/3, Osman 13/9, Cotton 13/3, Dunston 11

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik