Férfi kosár Euroliga: Hanga remekelt, öttel verték a Milanót

Vágólapra másolva!
2019.01.09. 22:53
null
Hanga (balra) egyetlen dobást rontott (Fotó: kezdo5.hu)
Válogatottunk klasszisa remekelt, vezérletével a közvetlen rivális Olimpia Milano ellen ért el igen értékes idegenbeli sikert a Barcelona.

Az e heti dupla Euroliga-forduló első állomásaként a Barcelona az egyik közvetlen riválisához, az Olimpia Milanóhoz látogatott. A meccs a várakozásoknak megfelelően nagyon szorosan alakult, viszont inkább a katalánoknak kedvező lassabb iramban zajlott. Az első negyedben többek között Hanga dupláinak is köszönhetően a Barca került néhány pontos előnybe, majd a James és Gudaitis pontjaira építő Milano fordított, a félidőben ők vezettek minimális különbséggel (37–36).

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

A nagyszünet után az olaszok szerezték ugyan az első kosarat, ám Heurtel és Ribas ketten együtt csináltak egy 10–0-s rohamot, amivel a Barca került ezen a meccsen addig nagynak számító 7 pontos előnybe (39-46). Állandósult a vendégek vezetése, és mikor Micov triplájával feljött 3 pontra a Milano, Hanga Ádám vette hátára csapatát.

Válogatottunk kiválósága szinte a teljes repertoárját bemutatta védekezésben és támadásban egyaránt, többek között labdaszerzésből zsákolt és triplát is dobott. 10 ponttal léptek meg a katalánok (66–76), akiknek a folytatásban is mindenre volt válaszuk, így teljesen megérdemelt és roppant értékes sikerrel a zsebükben távoztak a divat fővárosából

Hanga Ádám kezdőként lépett pályára a Barcelonában és 26 perc alatt 15 pontig (5/5 dupla, 2/1 tripla, 2/2 büntető) jutott szinte tökéletes dobóteljesítménnyel, emellett leszedett 5 lepattanót és szerzett 3 labdát – 20-as indexmutatóval zárt.

KOSÁRLABDA
FÉRFI EUROLIGA
Olimpia Milano (olasz)–Barcelona (spanyol) 85–90 (16–17, 21–19, 20–29, 28–25)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik