Férfi kosár: „Elismerés, hogy az elit kategóriába tartozunk”

Vágólapra másolva!
2017.05.10. 14:13
Vasárnap kisorsolták a 2019-es, kínai férfi kosárlabda-világbajnokság selejtezőcsoportjait. A magyar válogatott az európai térség C-csoportjába került Litvániával, Lengyelországgal és az előselejtező csoport második helyezettjével. Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány az esélyekről beszélt a BB1.hu-nak.

„A sorsolásról általában mindig elmondható, hogy lehetett volna jobb és rosszabb is. Az mindenképpen elismerés nekünk, hogy az »elit kategóriába« tartozunk, vagyis nem kell külön előselejtezőt is játszanunk, ellentétben például a bolgárokkal, a macedónokkal, az észtekkel és a hollandokkal. Ahhoz képest, hogy nemrég hol volt a magyar kosárlabda, ez hatalmas előrelépés. Tisztában vagyunk azzal, ha ki akarunk jutni a világbajnokságra, nem lesz elég az, amit eddig nyújtottunk. De úgy kell készülni, hogy ez a célunk, mert így sokkal jobban pörög mindenki” – nyilatkozta Ivkovics a BB1.hu-nak.Az mindenképpen elismerés nekünk, hogy az »elit kategóriába« tartozunk, vagyis nem kell külön előselejtezőt is játszanunk, ellentétben például a bolgárokkal, a macedónokkal, az észtekkel és a hollandokkal. Ahhoz képest, hogy nemrég hol volt a magyar kosárlabda, ez hatalmas előrelépés. Tisztában vagyunk azzal, ha ki akarunk jutni a világbajnokságra, nem lesz elég az, amit eddig nyújtottunk. De úgy kell készülni, hogy ez a célunk, mert így sokkal jobban pörög mindenki” – nyilatkozta Ivkovics a BB1.hu-nak.

A már ismert ellenfelekkel, Litvániával és Lengyelországgal kapcsolatban elmondta, mindkét ország rendszeres résztvevője a világversenyeknek, a litvánok rendre szerepelnek az olimpián, a lengyelek pedig meghatározók az Európa-bajnoki mezőnyben.

„Igyekszünk elfoglalni a helyüket, úgy gondolom, ha kis lépésekkel is, de jó úton haladunk efelé. Nem szeretnénk, hogy újabb húsz évet kelljen várni arra, hogy a magyar férfi kosárlabda-válogatott világversenyen szerepeljen.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik