Férfi kosár Eb-sel.: teljessé vált a torna mezőnye

Vágólapra másolva!
2021.02.22. 21:42
null
A torna nagy hiányzója Lettország válogatottja lesz (Fotó: FIBA)
Hétfő este teljessé vált a jövő szeptemberre halasztott férfi kosárlabda Európa-bajnokság mezőnye.

 

A torna nagy hiányzója Lettország válogatottja lesz, amely legutóbb, 2017-ben az ötödik helyen végzett, de az észak-amerikai profiligában (NBA), a Dallas Mavericksben szereplő Kristaps Porzingis nélkül selejtezőcsoportja utolsó helyén végzett.

A 2019-es világbajnokságon kilencedik helyezett Litvánia csak a hétfői utolsó fordulóban harcolta ki a továbbjutást Dánia 77–76-os legyőzésével.

A magyar válogatott pénteken hosszabbítás után 83–81-re legyőzte Ausztriát a kijevi buboréktornán, ezzel biztosította kijutását, és selejtezőcsoportját végül négy győzelemmel, illetve két vereséggel zárta. A magyarokkal – akik 2017-ben is ott voltak az Eb-n – legutóbb 52 évvel ezelőtt, 1969-ben fordult elő, hogy egymás után két Európa-bajnokságon vettek részt.

A tornát 2022. szeptember 1–18. között rendezik meg Németországban, Olaszországban, Csehországban és Grúziában.

Az Európa-bajnokság 24-es mezőnye
Csehország, Olaszország, Németország, Grúzia, Spanyolország, Szerbia, Franciaország, Görögország, Litvánia, Oroszország, Horvátország, Törökország, Szlovénia, Ukrajna, Finnország, Belgium, Izrael, Magyarország, Nagy-Britannia, Hollandia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Észtország, Románia

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik