Férfi kosár BL: csodás csarnokban lép parkettre a Falco

GYŐRI FERENC (Zaragoza)GYŐRI FERENC (Zaragoza)
Vágólapra másolva!
2019.10.30. 12:25
null
A Falco a Casademont Zaragoza csarnokában gyakorolt (A szerző felvételei)
Két fontos emberét pihenteti a Casademont Zaragoza a Falco ellen, de így is toronymagas esélyese a szerda esti összecsapásnak.

 

Kirobbanó formájú ellenfél, szintén jó passzban lévő Falco, egy csodálatos, több mint tízezer néző befogadására képes csarnok – minden adott ahhoz, hogy ma este nagyszerű mérkőzést láthassanak a nézők a Bajnokok Ligája D-csoportjának 3. fordulójában. A Casademont Zaragoza mintegy 5500 bérletessel rendelkezik, ha közülük két-háromezer kilátogat és jönnek az „egyszeri” nézők, már nem okozhat csalódást a hangulat.

Ahogy nem volt probléma ezzel a szombathelyiek kedd esti edzésén sem.

Ne aggódj, Q, a meccs holnap lesz!” – nyugtatták társai az amerikai irányítót, Quinton Hookert, akinek a két kialakított csapat közti dobóversenyben alaposan meggyűlt a baja a tripla értékesítésével – Krivacsevics Márkó el is döntötte a küzdelmet, mert közben a túloldalon bevágott egy félpályást!

 

A későbbiekben Gasper Okorn edző többször is felemelte a hangját, nem mindig volt elégedett a játékosok koncentrációjával vagy éppen a tempóval. Másnap délelőtt egyórás átmozgatáson esett át a 11 fős keret, amely a fiatalok közül ismét nem egészült ki senkivel, azonban ahogy arról már beszámoltunk, helyet kapott benne az előző idényt a Falcónál „leszolgáló” amerikai irányító, Ron Curry. A BL szabályai lehetővé teszik, hogy ha valaki már pályára lépett egy csapatban (mint Curry a Rigában), az játszhasson egy másikban is ugyanazon sorozat csoportkörében – annak befejeztével viszont életbe lép az ezzel kapcsolatos korlátozás, ahogyan három klub színeiben sem lehet már játszani azonos évadon belül.

Ha végignézünk a Zaragoza keretén, lyukas pontot nemigen találunk benne. Az amerikai irányító, D. J. Seeley – aki korábban az Euroligában is megmutathatta tudását – számít az első számú pontgyárosnak, de nem kell bemutatni a montenegrói válogatott erőcsatárt, Nemanja Radovicsot, az argentin válogatottal Kínában világbajnoki ezüstérmet szerző Nicolás Brussinót, a német válogatott hármas-négyesét, Robin Benzinget, a spanyol válogatott rutinos irányítóját, Rodrigo San Miguelt, tehát bivalyerős a névsor. Még azt is megengedheti magának Porfirio Fisac vezetőedző, hogy az Euroliga-győztes spanyol Fran Vázquezt és a litvánok világbajnoki bronzérmesét, Renaldas Seibutist pihenteti. Bízzunk benne, hogy nagyon hiányoznak majd a gárdából és képes lesz szoros mérkőzést játszani a magyar bajnok a spanyol nagyvárosban.

KOSÁRLABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
3. FORDULÓ
D-CSOPORT
20.30:
CasademontZaragoza (spanyol)–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik