Férfi kosár: a magyar irányító lemondja a válogatottságot

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2017.11.21. 16:01
A hétfői kerethirdetésnél már hiányzott a névsorból Wittmann Krisztián, a magyar férfi kosárlabda-válogatott irányítója, aki a Nemzeti Sportnak elmondta: a Koszovó elleni vb-selejtező után nem húzza többé magára a címeres mezt.

– Akkor itt a vége?
– Úgy néz ki, igen. Tavaly is volt már róla szó, hogy nem játszom tovább a válogatottban, úgyhogy elég lesz ez az egy, Koszovó elleni selejtező. Nagyon várom, de úgy beszéltük meg, hogy Ferencz Csabi, Tóth Norbi és én bármikor jövünk, ha szükség van ránk és nincs más megoldás. Ők ketten a szombathelyi selejtezőn játszanak utoljára tudomásom szerint, nekem Debrecenben lesz az utolsó fellépésem. – Akkor itt a vége?
– Úgy néz ki, igen. Tavaly is volt már róla szó, hogy nem játszom tovább a válogatottban, úgyhogy elég lesz ez az egy, Koszovó elleni selejtező. Nagyon várom, de úgy beszéltük meg, hogy Ferencz Csabi, Tóth Norbi és én bármikor jövünk, ha szükség van ránk és nincs más megoldás. Ők ketten a szombathelyi selejtezőn játszanak utoljára tudomásom szerint, nekem Debrecenben lesz az utolsó fellépésem.

– Milyen érzések kavarognak önben?
– Most még nem nagyon gondolok a búcsúra. Ha összességében nézem, mivel tavaly nyáron hosszú idő után kijutottunk az Európa-bajnokságra, maximálisan pozitívan tudom értékelni a válogatottbeli szereplésemet. Az elején nem voltunk annyira sikeresek, volt olyan, hogy sokkal jobb szituációból indult a csapat, mint legutóbb, mégsem sikerült kijutni egy világeseményre sem. A veretlen selejtezősorozat minden résztvevő számára maradandó élmény lesz.

– Az Európa-bajnokság tehát keretet adott a nemzeti csapatban eltöltött idejének.
– Mondhatjuk úgy, hogy tökéletes befejezése volt. A jövőben is ugyanaz a lelkesedés, játék és hozzáállás várható a csapattól, mint eddig. A fiatalok, akik a helyünkre lépnek, nagyon jól dolgoztak eddig is és jó kezekben van a válogatott. Benke Szilárd, Perl Zoltán, Váradi Benedek, Vojvoda Dávid és a többiek most jó korban vannak, bízom benne, hogy az Eb adta lendületet tovább is tudjuk tartani.

– Kecskeméten is jó közösségbe került vissza.
– Ismerős közegbe csöppentem, korábban öt évet játszottam itt. Nagyon jól érzem magam, itt tervezünk letelepedni a családommal. Örülünk neki, hogy jól megy a csapatnak, noha volt néhány mérkőzés, amit meg kellett volna nyernünk itthon, de nem sikerült, emellett volt néhány váratlan idegenbeli győzelmünk is. Mindenesetre inkább most játsszunk kicsivel rosszabbul, mint a szezon második felében.

– Klubszinten mennyi ideig tervezi még a játékot?
– Még nem érzem a testemen, hogy abba kellene hagynom. Amíg egészséges vagyok és nem jön közbe súlyos sérülés, ameddig lehet, szeretnék kosárlabdázni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik