HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2017.07.04 13:49 Frissítve: 2017.07.04 14:20

Európai kosárkupák: a Sopron egy csoportban a címvédővel

A címvédő orosz Dinamo Kurszkkal is találkozik a női kosárlabda Euroliga következő idényében a Sopron Basket csapata.

HIRDETÉS
Az itt még a bajnoki címüket ünneplő soproniak két francia csapattal is összecsapnak (Fotó: Földi Imre)

 

A nemzetközi szövetség honlapja szerint az új néven szereplő magyar bajnok soproniak ellenfele az orosz elitalakulat mellett a francia Bourges és ESB Villeneuve d'Ascq, a cseh USK Praha, a török Galatasaray és a belga Braine lesz az A-csoportban, kiegészülve a Piestanské Cajky (szlovák)–Polkowice (lengyel) selejtező győztesével.

Török Zoltán ügyvezető a müncheni sorsolás helyszínéről a soproniak honlapján elmondta, utazási szempontból a szerencsésebb csoportba került a csapat.

„Játékerő vonatkozásában már megtanultuk, hogy csak a szezon közepére látunk majd világosan. Szeretnénk állva túlélni az alapszakaszt” – tette hozzá.

A kontinentális elitben 14 – köztük a soproni – csapat helye volt biztos, a fennmaradó két helyért pedig négy együttes selejtez oda-visszavágó alapon. A kvalifikációban a bajnoki ezüstérmes Atomerőmű KSC Szekszárd ellenfele a francia Montpellier lesz. A győztes az Euroliga B-csoportjában, a vesztes az Európa-kupában folytatja szereplését. A sorozat október 11-én rajtol, a selejtezőket szeptember végén játsszák.

A CMB CARGO UNI Győr, a VBW CEKK Cegléd, az Aluinvent DVTK Miskolc és a PEAC-Pécs a 40 csapatos EK nyugati főcsoportjában indul. Közülük a PEAC és a DVTK egy négyesbe került.

AZ EUROLIGA 2017–2018-AS IDÉNYÉNEK CSOPORTJAI
A-csoport:
Dinamo Kurszk (orosz), USK Praha (cseh), Bourges (francia), Galatasaray (török), ESB Villeneuve d'Ascq (francia), Braine (belga), Sopron Basket, Piestanké Cajky (szlovák)/Polkowice (lengyel)
B-csoport: Jekatyerinburg (orosz), Fenerbahce (török), Orenburg (orosz), Schio (olasz), Salamanca (spanyol), Kraków (lengyel), Yakin Dogu Üniversitesi (török), Atomerőmű KSC Szekszárd/BL Montpellier (francia)

AZ EURÓPA-KUPA MAGYAR VONATKOZÁSÚ CSOPORTJAI
F-csoport: Aluinvent DVTK Miskolc, PEAC-Pécs,
Keltern (német), Carolo (francia)
G-csoport: Landes (francia), Gerneka (spanyol), Girona (spanyol), VBW CEKK Cegléd
H-csoport: Atoemrőmű KSC Szekszárd–BL Montpellier Euroliga-selejtező vesztese, Nymburk (cseh), Ragusa (olasz), Santo André (portugál)
J-csoport: Nantes (francia), CMB CARGO UNI Győr, Namur (belga), Hainaut (francia)–Amsterdam (holland) selejtező győztese

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.19 10:55:59

Kosárlabda NÉMETH ANDREA

„Azt hittem, tudom, hol van a teljesítőképességem határa, de Roberto Íniguez jobban tudta.”

2018.05.17 00:01:39

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. A budapesti rothadás nem tegnap indult.

2018.04.24 22:28:51

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Fültanúja voltam annak, amikor a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) egyik munkatársa azt mondta a rendezvény sajtófőnökének a soproni Euroliga négyes döntő utáni partin: imádja Magyarországot, az itteni események megszervezésével soha sincs probléma, honfitársaink szorgalmasak, figyelnek az apró részletekre, és remek vendéglátók.

2018.04.22 11:57:34

Kosárlabda BOBORY BALÁZS, MIHÁLYI ANDRÁS (összefoglaló), MOLNÁR KRISZTIÁN (közvetítés)

A magyar csapat történelmi ezüstérmet szerzett Európa legrangosabb sorozatában.

2018.04.22 08:46:09

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A 21 éves magyar játékos az a típus, aki lemegy a csarnokba dobni kétszázat.

HIRDETÉS
HIRDETÉS