Egyetemi kosár: megvan az első debreceni győzelem

Vágólapra másolva!
2017.07.20. 19:16
Harmadik mérkőzésén megszerezte első győzelmét a magyar férfi egyetemi bajnok Debrecen a Miskolcon zajló Egyetemi kosárlabda Európa-bajnokságon. A debreceniek helyenként kifejezetten jó és stílusos játékkal fölényes győzelmet arattak román riválisuk ellen. A másik magyar csapat, a Miskolc a Primorska Egyetem csapatát győzte le.

Debreceni Egyetem–Pitesti Egyetem (román) 83–62 (19–17, 20–11, 20–19, 24–15) Debreceni Egyetem–Pitesti Egyetem (román) 83–62 (19–17, 20–11, 20–19, 24–15)

Pék Dávid triplájával a Debrecen szerzett vezetést a nyeretlenek mérkőzésén, amely nagy lökést adott a gárdának. A negyed közepén ellaposodott a játék, sok volt a hiba. Jávor Barna két triplájával tartotta előnyét a Debrecen. A szakasz végén több labdát eladott a magyar egyetemi bajnok, egy 6-0-lal feljött 2 pontra a román együttes.

A második negyedben tapadt a Pitesti a Debrecenre, de amikor egyenlíthetett vagy fordíthatott volna a román csapat, játékosai rendre hibáztak – debreceni részről pedig e pillanatokban mindig villant valaki.

Az első félidő végén az ellenféltől ellépő debreceniek lendületben maradtak a szünet után – egységes, fegyelmezett játékkal tovább növelték az előnyt. Több román kulcsjátékos kipontozódott, a debreceniek pedig okosan játszottak, s meglepően magabiztos, de teljesen megérdemelt győzelmet arattak Kovács Imre fiai.

Miskolci Egyetem–Primorska Egyetem 92–68 (20–13, 33–17, 22–23, 17–15)

A helyzet hasonló volt, mint a Debrecen meccsén, itt is két nyeretlen csapott össze. Hét ponttal vezetett 10 perc után a Miskolc.

A félidő előtt egyértelműen a percről percre felszabadultabban játszó vendéglátó játszott jobban, Szepesi újabb triplájával 20 pontosra nőtt a különbség, és egy 10–0-t „repesztett” Drahos Gábor legénysége. A félidő végén elérte az 50 pontot a Miskolc, az előző két meccsen a teljes játékidőben nem érték el ezt a pontszámot a torna házigazdái.

A második félidő elején nagy adok-kapok alakult ki, kevés védekezéssel. A szünet után állandósult a 25 pont körüli miskolci vezetés, simán verte szlovén ellenfelét a magyar csapat.

Bár mindkét férfi együttesünk – a házigazda Miskolc mellett a Debreceni Egyetem csapata is – az alsóházban folytatja Eb-szereplését, a két gárda győzelemmel, és jó játékkal zárta a csoportkört, ami biztató lehet a pénteken kezdődő helyosztókra.

KORÁBBAN
Miskolci Egyetem–Münster Egyetem 48–57
Bologna Egyetem–Debreceni Egyetem 84–61
Miskolci Egyetem–Maria Curie-Skłodowska Egyetem 49–56
Debreceni Egyetem–Rouen Egyetem 52–70

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik