Bravúros évadon van túl a B33

Vágólapra másolva!
2015.06.30. 09:07
Címkék
Egészen nagyszerű évadot zárt a Decathlon B33 Tour 2015-ben, a sorozat történetének legsikeresebb szezonját láthattuk. (x)

Márciusban és áprilisban a Diákolimpia megyei selejtezőit, majd a regionális döntőket rendezték meg. Nem kevesebb mint 400 iskola és 650 csapat képviseltette magát.

Májusban kezdődött a B33 Tour, benne a Diákolimpia döntőivel, az Egyetemi és Főiskolás Bajnoksággal és a Tour selejtezőivel. Külön öröm, hogy a neves külföldi csapatok sem hiányoztak.
Júniusban a 3x3 U18-as világbajnokságon Debrecenben fantasztikus női siker született, a magyar női válogatott bronzérmes lett. Szintén ebben a hónapban rendezték meg a B33 Tour döntőjét: a 3x3 World Tour Masters-sorozat egyik legerősebb megméretése zajlott Zalaegerszegen.

A B33 versenyek kiváló lehetőséget adtak a 3x3 válogatottak felkészülésére. Erős tornákon vehettek részt, ahol versenykörnyezetben gyakorolhattak a csapatok, tapasztalatokat gyűjthettek a világklasszisok ellen. Sok ranglistapontot kaptak a játékosok – ez az alapja a kvóták szétosztásának a jövő évi versenyekre.

A válogatott csapatok szemmel láthatóan fejlődnek, az egyik férficsapat beverekedte magát a B33 Tour döntőjének döntőjébe a volt világelső 3x3 Maribor csapatát legyőzve.

Kisebb szünet következik, legközelebb az U18-as válogatottak Eb-selejtezőn és remélhetőleg utána az Eb-n játszanak augusztusban.

Szeptemberben a Magyar Kosárlabdázás Napján további B33-as tornákra kerül sor. Meghirdetik a 3x3 DJ-versenyt, amelynek győztese a Városligetben élőben is igazolhatja tudását. Figyeljétek a honlapunkat és a Facebookot!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik