HIRDETÉS
Tudósítóinktólonline 2005.05.24 23:52 Frissítve: 2011.04.23 00:00

Ismét Pécsre került az arany

A finálé harmadik mérkôzése után a pécsiek saját közönségük elôtt ünnepelhették önfeledten újabb bajnoki címüket (Fotók: Meggyesi Bálint)
A finálé harmadik mérkôzése után a pécsiek saját közönségük elôtt ünnepelhették önfeledten újabb bajnoki címüket (Fotók: Meggyesi Bálint)
Na, ez már igazi bajnoki döntő volt, már ami a körítést, a hangulatot illette: a vendégszektort is beszámítva a zsúfoltság lett úrrá kedd kora este a Lauber Dezső Sportcsarnok lelátóin. Még újságíróból és fotósból is több volt, mint a finálé első két felvonásán, és a fényképészek érezhettek valamit: szinte mindannyian a mögött a palánk mögött foglaltak helyet, amerre a pécsiek támadhattak. Az elején pedig olybá tűnt, nem lesz igazuk, mivel nemcsak jól tartotta magát, hanem jobbára vezetett is az MKB-Euroleasing az első negyed hajrájáig. A kezdetben nagyon eltökéltnek látszó zöld-sárgák Horváth Zsuzsa triplájával vettek jó rajtot, miközben vendéglátóik a centergólokra építve válaszolgattak - egészen a kilencedik percig. Akkor azonban ritmust váltottak a hazaiak, és faképnél hagyták a soproniakat, akik között feltűnő volt az előző Európa-bajnokság pontkirálynőjének, Lucie Blahuskovának az enerváltsága.

A második játékrészben már sok jó, egyéni teljesítményen alapuló olajozott csapatjátékával valósággal átrohant vetélytársán a MiZo. Már a második negyedben megtört tehát a trónkövetelő, olyannyira, hogy nem tudván ellenállni a pécsi hengernek, a 17. percre húszpontos hátrányba került - éppen a baranyaiak csapatkapitánya, Iványi Dalma első kosara után, amely történetesen egy tripla volt.

Rövid pihenőt követően Béres is folytatta kosárshow-ját, Dapo szinte mindenhonnan betalált, és noha az ellenoldalon Kovacsevics és Matovics próbálkozott derekasan, magukra maradtak a szerbek, különösen az Euroleasing magyar sorának passzivitása miatt.

A pécsiek harmadik győzelmével az edző, Rátgéber László is a mennyekben érezhette magát
A pécsiek harmadik győzelmével az edző, Rátgéber László is a mennyekben érezhette magát
Küzdeni tudásuk jutalmaként azért valamelyest felzárkóztak Natália Hejková tanítványai, így a nagyszünetbeli 13 pontos különbség láttán valamelyest módosítottak véleményükön azok, akik eldőltnek vélték a csatát.

De a bajnokavatásra már nem kellett sokat várni. A harmadik negyed közepétől kétség sem férhetett a PVSK győzelméhez, és látszott, ekkorra a soproniak is feladták a küzdelmet az esetleges szépítésért. Szépített viszont a Pécs, méghozzá a saját játékán: egyre-másra vezették Iványiék a látványos támadásokat, és a játékmester temérdek gólpasszából szép kosarak születtek. Vendégoldalon ezalatt végérvényesen megállapíthatták, hogy ez bizony nem az ő napjuk, mert legjobbjuk, Blahusková a földön maradt egy hazai akció során, és miután letámogatták a pályáról, már nem is állt vissza. Jócskán húsz pont felett járt a különbség a finálé fináléjában, vagyis az utolsó negyedben, így mind a két edző behozhatta a fiataljait, akik közül Semseinek sikerült is felavatnia a soproni gyűrűt, fülsiketítő ovációt előidézve. Egy éve, a Csata utcában még csendesebb közönség előtt játszott az ifjú irányító reménység… Apropó, közönség! Meg kell említeni, hogy a szurkolás végig sportszerű volt, avagy nem csupán a csapat igazolta a PVSK részéről, hogy rászolgált az ország legjobbjának járó kitüntető címre.

A TELJES MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A TELJES MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
2019.03.09 22:41:13

Kosárlabda GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Minden elemében profi kultúrát honosított meg a klubnál.

2019.02.23 23:03:09

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Határai állandó feszegetése felőrölte...

2019.02.17 23:23:41

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY.Egy ilyen győzelem még inkább összekovácsol egy társaságot.

2019.02.11 21:55:33

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A (női) kosárlabda elsődlegesen iskolai sport, minőségi egyetemi kosárlabdázás híján azonban kimarad az a lépcsőfok, amely az átmenetet jelentené az utánpótlásból a profik közé tartóknak.

2019.01.24 00:33:51

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A klubok vagy éppen a játékosok az ilyen esetekben nem mérik fel, hogy a bezárkózással nem építenek és óvnak, hanem rombolnak: tekintélyt, nimbuszt, presztízst, szavahihetőséget.